Strips en B.V.’s

Laatste dag van de vakantie … time flies when you’re having fun. Ik moet weliswaar pas maandag gaan werken maar zaterdag en zondag is het weekend en dus geen vakantie !

Ik heb er dan nog maar eens goed van geprofiteerd. Om half tien de auto in en vertrokken richting Gent. Het ging bijzonder vlot en voor ik het wist stond ik in de Kammerstraat bij Stripwinkel Adhemar. Veel tijd had ik daar niet nodig. Peter had me al via mail op de hoogte gebracht van zijn recente uitgaven en de zestien hardcovers van Kari Lente (telkens in een oplage van 500 stuks) horen gewoon thuis in mijn collectie.

Na een broodje in de Panos (waar ik net niet achter Katja Retsin stond aan te schuiven, hare Jan stond buiten te wachten met de kleine) terug de auto in richting Antwerpen. Eerste job daar was een bezoekje aan Stripwinkel BEO. Ook daar had ik niet veel tijd nodig. Bij de nieuwe strips vond ik de nieuwe Kiekeboe, de nieuwe Jommeke (met poster) en de laatste twee nieuwe Rik Ringers. De belangrijkste aankoop was echter het eerste Michel Vaillant album, De Grote Match, in luxe editie. Het betreft een luxe-editie (A3-formaat) in een beperkte genummerde oplage van 330 exemplaren, uitgegeven door de Culturele Vereniging Spirit uit Temse. Naast een hele hoop informatie over de vereniging en hun jaarlijkse striphappening bevat het dus ook De Grote Match (in zwart-wit) en een onuitgegeven (echt gebeurd) verhaal over de Gebroeders Semoulin tijdens een race in Zolder in 1974. Dat album was iets duurder dan de rest maar gezien de zeldzaamheid zeker niet te duur, en al zeker niet voor een Michel Vaillant fan als ik.

Dat is ook de reden waarom ik naast die strips ook nog twee miniatuurwagens heb gekocht. Via ebay had ik er al twee uit die reeks en nu weet ik waar ik de rest kan kopen !

vaillante

Ook nog even binnengewipt in de FNAC, waar ik mijn cadeaubon, die ik van “mijn” Roparunners had gekregen, heb omgewisseld in de “30th Anniversary Ultimate Edition” van Steven Spielberg’s Close Encounters of the Third Kind. Deze box bevat naast de originele versie van 1977 ook de Special Edition versie van 1981 en de Director’s Cut van 1998.

Tenslotte op weg naar huis nog mijn PC binnengedaan bij de PC-dokter (hopelijk krijgen ze hem terug aan de praat) en mijn nieuwe (blitse) sportbrillen gaan ophalen bij de Pearle en daarmee zat mijn shopping dag er weeral op.