Lopen, strips en Coke

Om half zeven liep de wekker al af vanochtend en een uurtje later was ik al onderweg naar Hallaar. Op de grens Itegem en Hallaar ligt namelijk het provinciaal domein “De Averegten”. En in dit domein hebben ze een mooi joggingparcours van dik drie kilometers en op dat parcours wou ik mijn duurtraining van deze week afwerken.

Aanvankelijk stond de parochiejogging in Olen op het programma maar om 8u ’s morgens is het aangenamer lopen dan om 15u ’s middags. Bovendien jaag ik mezelf toch teveel op bij zo’n wedstrijden en dan loopt het “verkeerd” af.

Toen ik aankwam op de parking bleek al snel dat ik niet de enige vroege vogel was. Met vijf auto’s tegelijk reden we de parking op. ’t Was weer een hele tijd geleden dat ik er nog eens gelopen had en ik was vergeten hoe aangenaam het daar is. Een heel mooi looppad met kilometeraanduiding (al valt die naar het einde toe wel weg).

Na drie rondjes was het tijd voor een eerste korte drankpauze. Dat is ook een voordeel om daar te lopen, je moet niet met drinken rondzeulen, je parkeert gewoon vlak naast het parcours. Nog twee rondjes later was het tijd voor een tweede korte drankpauze. Na het zesde rondje nog een korte drankpauze, ik had er toen ruim 19km op zitten en terug op weg voor een zevende en laatste rondje.

20090829 cijfers

20090829 map

Iets over elf stond ik dan terug aan de auto. Twee en half uur gelopen en 22,4 km in de benen. En daar was ik best tevreden over. Wat de training nog beter maakte waren de Coca Cola blikjes die (mental coach) Carine voor me had meegebracht. Het waren blikjes die via de broer van ex-collega Saskia vanuit Hong Kong en China tot in Itegem waren geraakt. Een blikje uit Hong Kong had ik al wel in de collectie maar het Chinees blikje is een primeur waarvoor ik Saskia dan ook van harte wil bedanken.

Coke China

Snel naar huis gereden, bad genomen, iets gegeten en om 13u was ik al terug onderweg, deze keer naar Valkenswaard waar in Tenniscentrum Valkencourt het 24ste Brabants Stripspektakel werd gehouden. En vóór iedereen rare gedachten krijgt, dat spektakel heeft niets met strippers te maken maar wel alles met stripverhalen. Ondanks het feit dat meer dan de helft van de strips daar Suske & Wiskes waren (daar zijn onze Noorderburen gek van) ben ik er toch in geslaagd om 12 strips toe te voegen aan mijn collectie (uit de reeksen “Guus Slim” (4)  “Bram Jager” (3), “Chick Bill” (1), “Lampil” (3) en “Caesar” (1)).

Een gedachte over “Lopen, strips en Coke

  1. van langeraert saskia september 24, 2009 / 8:34 pm

    🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.