Keiheuvel Bosloop

bosloop schoenenGisteren vroeg ik me nog af of ik de 6 dan wel de 9 km zou lopen in Balen. Ik heb er een typisch Belgisch compromis van gemaakt : ingeschreven voor de 9 en de 6 gelopen. Maar ik had eigenlijk wel een goede reden.

Ik heb vanochtend wel getwijfeld of ik naar Balen zou rijden. De regen die neerviel vroor onmiddellijk aan op mijn auto. Maar ik was nu toch wakker en aangekleed dus toch maar vertrokken.

In Balen aangekomen toch maar ingeschreven voor de 9km. Volgens collega Bob zou de omloop zeker niet drassig zijn. Hij bleek gelijk te hebben, het was niet drassig, het was een modderpoel. Na nog geen kilometer lopen draaiden we het bos in en daar ontstond al direct een file. En dan begon de pret pas echt. De ene modderbrij na de andere, afgewisseld met boomstronken en -wortels en natuurlijk was er ook nog een hoop zand waar we door mochten.

Dat is niet echt “my cup of tea” en zeker niet mijn idee van een gezellige jogging. Na 1 ronde 6 km, 7 slippartijen en 4 struikelpartijen had ik er dan ook meer dan genoeg van. Ik besloot dan ook om het aanvullende rondje van 3km niet uit te lopen maar rechtstreeks naar mijn auto te gaan en me terug om te kleden. Ik kreeg nog wel een enveloppe toegestopt voor de aanwezigheidstombola en wonder boven wonder had ik nog prijs ook !

bosloop soep

Nadat ik droge kledij had aangedaan ben ik dan gaan genieten van een gratis kopje soep. Onderweg naar de soeptent kreeg ik van een andere loper dan nog een tweede enveloppe toegestopt en daar zat weer een prijs in. Nadat ik mijn prijzen had afgehaald ben ik dan naar huis gereden om te genieten van een lang warm bad.

Conclusies van de dag

 • – financieel gezien is de Bosloop zeker een succes geweest : voor vier euro inschrijvingsgeld heb ik een DVD (King Arthur) en drie koffiemokken en een warme kop soep gekregen
 • – sportief is het niet geworden wat ik gedacht had. Bij droog weer is de Keiheuvel Bosloop ongetwijfeld een hele mooie wedstrijd maar in de modder naar mijn gevoel niet (al kan ik me heel goed indenken dat er mensen zijn die daar veel plezier aan beleven)

20081130 cijfers

20083011 route

3 gedachtes over “Keiheuvel Bosloop

 1. Ruthje november 30, 2008 / 4:41 pm

  amai, je vliegt erin: 2 wedstrijdjes in één weekend! Knap gelopen hoor Luc, en zo’n modderpoel…’t is wel eens leuk, maar niet om stevig op door te lopen natuurlijk! 😉

  Like

 2. Slakje november 30, 2008 / 8:26 pm

  Een mooie prestatie… Tof loopweekend!

  Like

 3. Wendy december 2, 2008 / 4:39 pm

  Hoi, ik heb hem ook gelopen, en ik ben één van die zotten dat dat wel eens plezant vond. Je moet natuurlijk niet voor tijd lopen want dan is de fun er wel af!
  Groetjes

  Like

Reacties zijn gesloten.