Terug van weggeweest

Vandaag begint de zomer maar mijn zomervakantie voor dit jaar zit er weeral op.

En hoe is ’t geweest ? Awel, het was vooral vermoeiend maar dan wel van die ontspannende vermoeidheid.

Een deel van die vermoeidheid is een gevolg van het autorijden, zeker tijdens het tweede deel van de vakantie. Het links rijden op zich is geen probleem. Wat is dan wel zo vermoeiend ? De soms lamentabele toestand van de wegen, het constant op en neer rijden, de ene bocht na de andere (wat heel moeilijk is wanneer je aan de "verkeerde kant" van de auto zit) en als kers op de taart zetten ze dan links en rechts van de weg vaak nog een goeie stevige muur. In Yorkshire viel het de eerste week nog best mee maar tijdens de tweede week in de Lake District was het dan weer dubbel zo erg. Bovendien denkt elke Britse chauffeur dat hij de reïncarnatie van Ayrton Senna is. Maar verder was het een zalige vakantie. Ik heb mijn portie ruïnes van kastelen en abdijen voor dit jaar weer gehad, enkele mooie Stately Homes bezocht, heel smakelijk eten binnengewerkt en op een paar fikse buien na behoorlijk goed weer gehad. De komende dagen zal er af en toe wel één van de ruim 600 foto’s die ik genomen heb op deze blog verschijnen.

Wat het lopen betreft heb ik het een beetje laten afweten. Het is er maar twee keer van gekomen (één keer 4 km en één keer 5 km). Toen kwamen een serieuze snotvalling maar vooral die onveilige wegen roet in het eten gooien.

Vanaf vandaag zal dit terug worden opgeschroefd want welk goed nieuws zat er in mijn mailbox toen ik hem vandaag terug opende ? Het trainingsschema van Coach Mario dat me zou moeten klaarstomen voor de marathon van Eindhoven in oktober. Helaas zat er ook slecht nieuws in die mailbox namelijk het trainingsschema van Coach Mario dat me zou moeten klaarstomen voor de marathon van Eindhoven in oktober. Als ik dat schema zo eens bekijk dan lijkt het quasi onmogelijk, zelfs angstaanjagend. Maar ja, in februari 2007 leek 5 km lopen ook een utopie en in oktober van dat jaar zou ik zeker niet geloofd hebben dat ik dit jaar de Roparun zou lopen. Ik ga in ieder geval mijn best doen om het schema zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Voor vandaag stond er een wisselloop van 8km op het programma, 4 x 1 km aan een rustig tempo afgewisseld met 1 km aan 6 min/km. Omdat ik nog wat last had van Boatleg (dat is zoiets als jetlag maar dat slaat dan op de benen) heb ik deze training wel gehalveerd. De resultaten van vandaag en van de 2 vakantieloopjes zijn hieronder terug te vinden. Voor morgen staat er dan een duurloop van 10km op het programma.

20080621 cijfers