In de ban van estafette

ekiden

De ene estafetteloop is nog niet voorbij of er wordt al gewerkt aan de volgende.

Dit jaar zit er in de Runningtour weer een Ekiden namelijk de Acerta Brussels Ekiden op 20 september in en rond het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Misschien zijn er sommigen die niet weten wat een Ekiden is. Dat is een marathon, dus 42,195 km, die gelopen wordt door 6 lopers.

De eerste loper neemt 5km voor zijn rekening, de tweede 10km, de derde weer 5km, de vierde wederom 10km, de vijfde loper nog eens 5km en de laatste loper loopt tenslotte 7,195km.

Vorig jaar heb ik in Brussel nog een meegedaan aan de Shortrun maar voor 2008 wou ik graag meedoen met een VIVIUM Life team.

Gisteren had ik al de deelname van mijn "vaste" looppartners Sally (ex afdeling Life) en Yannick (zoon van Carine, ook afdeling Life) verzekerd. Vandaag ben ik dan op zoek gegaan naar 3 bijkomende lopers binnen onze afdeling. Binnen de kortste keren waren we al met z’n vijven nadat ook Linda en Bart hun deelname hadden bevestigd. Linda was vorig jaar nog Roparunbegeleider maar dit jaar kan ze er helaas niet bijzijn. Bart zou wel eens willen meedoen met de Roparun maar vreest dat het gebrek aan slaap hem wel eens onuitstaanbaar zou kunnen maken. Aangezien de Ekiden veel korter is en er geen risico is voor slaapgebrek wil hij hier wel aan meedoen. De zesde loper vinden kan evenmin een probleem vormen, zeker niet met het aantal sportievelingen op onze afdeling.

Ook van het Roparunfront was er nog nieuws.

De mensen van Kom Op Tegen Kanker willen de Roparunteams in ’t algemeen maar de 7 Belgische teams in het bijzonder graag feestelijk ontvangen in Antwerpen, bij het uitkomen van de voetgangerstunnel. Ze willen ons ook graag een drankje aanbieden. Maar helaas heeft hun sponsor het laten afweten. Als er dus nog mensen zijn die een potentiële sponsor kennen … laat iets weten. Ik stuur het dan wel door naar KOTK.

Een gedachte over “In de ban van estafette

  1. marc april 30, 2008 / 7:56 pm

    Helaas zit ik niet op de afdeling life, maar voor de Roparun mag je op mij rekenen.

    Like

Reacties zijn gesloten.