Roparun loopschema’s

De Roparun loopschema’s zijn toegekomen. Onze ex-collega, en lid van de ING Life Roparun ploeg, Vincent (die trouwens ook mijn trainingsschema heeft gemaakt) heeft ze voor ons uitgewerkt. In tegenstelling tot de vorige jaren werd er deze keer gekozen om de lopers een beetje te ontzien en ze niet te laten fietsen, behalve op die stukken waar de kampeerwagens niet op het parcours mogen.

Zaterdag 10 mei om 14u19 begint Marc aan zijn eerste elf kilometer. Hij is de enige in ons team die voor lange aflossingen van telkens 11 km gaat. Gunther (loper 2), Marleen (loper 3) en ikzelf (loper 4)hebben voor korte aflossingen van 5 à 6 km gekozen.Na 24 km loop ik mijn eerste stuk van 6km. Op km 36 moet ik dan de fiets op  terwijl Marleen loopt. Dat is namelijk een stuk waar geen begeleidingsvoertuigen toegelaten zijn.

Na 90 km geven we in de buurt van Marest-Sur-Matz de fakkel door aan het B-team. Als we op schema lopen zal dat rond 22u30 zijn. Als we dan rekenen dat we nog anderhalf uur nodig hebben om naar het volgende aflossingspunt te rijden, zouden we rond middernacht kunnen gaan slapen (of toch proberen om te slapen).

Rond halfacht op zondag morgen is het dan weer de beurt aan ons. In de buurt van Montbrehain beginnen we aan onze tweede shift. In het begin van deze shift is er ook weer een stuk waar er toch een loper mee op de fiets moet. Bij de volgende wissel, na 269 km zitten we al op Belgisch grondgebied.

Terwijl het B-team zich naar het Café De Roos in St.Anna/Hamme begeeft rijden wij dan eerst door naar Kruibeke waar we dankbaar gebruik zullen maken van het aanbod van de plaatselijke brandweer om eens goed te douchen. Na die verfrissende douche haasten we ons dan terug naar Café De Roos in de hoop nog een paar uurtjes slaap te vinden.

Volgens het uurschema zouden we daar rond middernacht (van zondag op maandag) aan onze laatste shift moeten beginnen. Tussen 2u en 2u30 op maandagochtend gaan we dan door de voetgangerstunnel van linkeroever naar rechteroever. Supporters zijn altijd welkom 😉

Rond een uur of vier komen we dan in Putte op Nederlands grondgebied. Een uurtje later komt dan één van de hoogtepunten : de doortocht door Ossendrecht (km 425). Iets voor halfzeven zou ik dan moeten begnnen aan de laatste 5km van onze Roparun zodat we rond 7u de laatste keer kunnen ons B-team op weg kunnen sturen. Terwijl zij met heel de bende op de fiets richting Rotterdam lopen (en fietsen) kunnen wij in Bergen Op Zoom  genieten van een zalig ontbijt, eventueel een douche en gaat het met de kampeerwagen naar Rotterdam waar we ongetwijfeld zullen proberen om nog wat te slapen vóór de intrede van het B-team op de Coolsingel. Als alles goed gaat lopen we tegen 15u met z’n allen de laatste paar 100 meter tot aan de finish. Ik krijg al kippevel door er gewoonweg aan te denken …

 

3 gedachtes over “Roparun loopschema’s

 1. de petter jan juni 1, 2009 / 10:02 am

  Hoi,is het mogelijk om mij een schema door te sturen om de 20km in ongeveer 1u35min af te leggen

  Like

 2. Start to run juni 2, 2010 / 7:32 pm

  Voel jij ook de loopkriebels opkomen?
  Kijk even op Start-to-run.be voor meer informatie & handige schema’s!
  Je vindt op het forum trouwens erg veel tips & podcasts!

  Like

Reacties zijn gesloten.