Antwerp, the day after

10049. Dat is mijn officiële ranking bij de Antwerp 10 miles. Bruto-tijd 1:49:57. Netto-tijd 1:49:24 (dus exact de tijd die ik zelf had gemeten.).

Officieel zijn er (volgens de krant 12.539 mensen aangekomen. De snelste loper heeft slechts 49:49 nodig gehad, de traagste loper zo’n 2u25.

De meeste van mijn collega’s heb ik teruggevonden maar lang niet allemaal. Ik heb wel gezien dat ik 3 minuten sneller was dan Geert Hoste, voor zover dat iets mag betekenen.

De kans dat ik volgend jaar nog meedoe aan de 10 miles is echter twijfelachtig. Hoewel het behoorlijk indrukwekkend was om in zo’n massa te lopen was het vooral  vervelend of irritant. De meeste van de deelnemers liepen rustig hun tempo maar er waren er naar mijn smaak veel te veel die ten koste van alles toch maar één plaatsje naar voor wilden opschuiven. Die verpesten het eigenlijk voor de rest van de lopers. Ik ben ook zeker dat een hoop van die snelheidsmaniakken het gewoon niet gehaald hebben omdat ze even later "de man met de hamer" zijn tegengekomen. Het kan bijna niet anders want we zouden met 15.000 aan de start gestaan hebben en er zijn er maar 12.500 aangekomen wat toch betekent dat er 2.500 het einde niet gehaald hebben.

Misschien kan ik mijn plannen om, als de Roparun goed afloopt, de marathon van Eindhoven 2008 laten vallen en mijn debuut in Antwerpen 2009 te maken (als er al ooit een marathon debuut komt tenminste).

Om af te sluiten even iets dat helemaal niets met lopen en Roparuns maar wel met stripverhalen. Vandaag zat namelijk een schaalmodel van de mooiste fictieve wagen allertijden in de bus. Het gaat over de Vaillante Le Mans 1961 uit het vierde Michel Vaillant verhaal "Nummer 13 aan de start". Zo zie je maar, ik durf ook al wel eens auto’s kopen die niets met Coca Cola te maken hebben ! Maar ’t is toch ne schonen auto hè ?

le mans 61

Een gedachte over “Antwerp, the day after

  1. Julie april 21, 2008 / 9:14 pm

    Proficiat met je knappe eindtijd, en sneller dan Geert Hoste, dat wil héél wat zeggen. in ’t vervolg mag je altijd je plaatsje op de tram afstaan hoor 😉 Ik pas ook voor Antwerpen volgend jaar. Ik vond het vorig jaar al vervelend, nu nog vervelender (niet de omloop zelf, maar al de rest) en nu doe ik het niet meer. gEef mij maar Gent, of Brugge, of Brussel, of…. anything, maar géén Antwerpen ,meer! Dat ze eerst maar eens deftig leren organiseren zodat iedereen deftig naar huis kan.

    Like

Reacties zijn gesloten.