La Cité Ardente

Na een a-typische zaterdag waar ik in de namiddag één en ander moest testen omdat we een conversie op onze volledige portefeuille hadden gedraaid was het zondag tijd voor een beetje ontspanning.

Onlangs had ik op ’t werk 2 tickets gewonnen voor de tentoonstelling Mères d’exil – Regards d’artistes (Moeders van ballingschap – Standpunten van kunstenaars) in La Cité Miroir, de oude Baden Sauvenière die nu zijn omgebouwd tot cultuurcentrum in het centrum van Luik.

De rit naar Luik was op zich al een belevenis. Wegens werken moesten we nog een overstap maken in het station van Angleur. Nu ja … station? Geen gebouw, geen infoborden, kortom … niks. Behalve enkele Securailmensen die moesten voorkomen dat reizigers in de verkeerde trein stapten 😉.

Van Angleur ging het dan naar Luik Guillemins, het meest kleurrijke station van het land. Alleen al daarvoor zou je de trein naar Luik nemen.

De wandeling door de stad naar La Cité Miroir was ongetwijfeld mooier geweest zonder al de werken voor de tram die de hele stad overhoop lijken te hebben gegooid. Maar alk bij al viel dat nog mee.

De tentoonstelling op zich was ook wel mooi, al was het gebouw waarin ze plaatsvond mooier.

Al bij al toch wel een mooie zij het vermoeiende dag gehad in Luik, la Cité Ardente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s