De stad van Timmermans

Woensdag bleek het inderdaad geen weer te zijn om buitenactiviteiten te organiseren dus hebben we maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om poetsen.

Donderdag mocht Conny haar boostershot gaan halen en mocht ze ook met de auto naar de keuring. Ikzelf heb me dan maar bezig gehouden in de tuin.

In de namiddag hebben we de verplaatsing naar Lier gemaakt om daar het Timmermanspad te wandelen. Deze wandeling is een kleine 5km lang, vertrekt aan de Zimmertoren en is afgepijld met roze pijltjes.

We lieten de auto achter één van de twee parkings aan CC De Mol en wandel via het Stadspark naar de Zimmertoren. De wandeling brengt je langs enkele belangrijke punten van Lier : het Zimmerplein, het Begijnhof, de Vesten met het Spui, het huis van Felix Timmermans, de St. Gummaruskerk …

Hoewel ik al veel in Lier ben geweest (ik heb er de volledig middelbare school gedaan en heb daar dan ook 6 jaar op internaat gezeten én ik ben er jaren wekelijks gaan joggen met maatje Sally) het blijft een stad waar ik graag ronddool.

Of het nu naar Anderstad of de Polders is of meer richting jachthaven van Emblem en Kessel of gewoon kuieren door de binnenstad… dat maakt niet uit. En hoewel de stad sinds mijn middelbare school soms onherkenbaar veranderd is komen er toch altijd herinneringen naar boven.

Vrijdag ten slotte ben ik nog eens naar Antwerpen getrokken om te laten zien in Stripwinkel Beo dat ik nog steeds leef 😉. Vroeger kwam ik daar minstens één keer per maand, soms zelfs meerdere keren maar sinds Corona is dat gevoelig minder. Ik bestel meer online dan dat ik ter plaatse koop. Ik geniet wel van die bezoekjes maar mijn portefeuille iets minder 😉.

En zo loopt onze vakantie stilaan (maar toch veel te rap) op z’n einde. Vandaag stond er een mooie wandeling op het programma maar als je na een half uur er uitziet als twee verzopen kiekens dan ga je iets sneller naar huis dan voorzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s