Last van de hitte (3)

Na een warme werkweek was het afgelopen weekend was er eentje van primeurs.

Zo heb ik afgelopen vrijdag voor de eerste keer in mijn leven om 5u30 in de ochtend in mijn pyama rond het huis gelopen om te proberen een kitten van het dak te krijgen.

Jawel … u leest het goed … een kitten van het dak krijgen. Martha, die samen met haar zusje Stella, dit weekend een jaar bij Conny inwonen was erin geslaagd om het muggenraam net zover omhoog te krijgen zodat ze daarna door de openstaande velux naar buiten kon kruipen.

Op het dak geraken is één ding, er terug af geraken is een ander ding. Zelfs van het iets lager gelegen plat dak is het toch al snel een sprong van een paar meter. Ze had duidelijk angst. Gelukkig had ik een eureka-moment en heb ik de grote parasol genomen en die aan de rand van het platdak gehouden. Ze had al snel door wat de bedoeling was en zodra ik haar gewicht op de parasol voelde kon ik die naar beneden brengen en na een klein sprongetje stond Martha terug op begane grond.

Even later stond ze terug binnen maar daarmee was het verhaal nog niet af. Er stond immers nog een bezoekje aan de dierenarts op de agenda. Alweer een primeur. Allebei de kittens in hun eigen draagkorf. Maar vóór we goed en wel in de auto zaten was Martha al uit haar korf ontsnapt.

Een stunt die ze daarna nog eens heeft herhaald … in de auto, op weg naar de dierenarts. Ik kan je verzekeren dat je wel even schrikt wanneer je even rechts kijkt en je ziet de kat OP haar korf staan in plaats van IN haar korf 😊.

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en hebben ze zich bij de dierenarts heel goed gedragen maar voor mijn tikker zijn al die Houdini-streken toch niet zo goed hoor. Dat is trouwens haar nieuwe bijnaam … Houdini.

De rest van de vrijdag en ook het grote deel van de zaterdag zijn dan besteed geworden aan het leeghalen en kuisen van het studentenkot van de plusdochter. Ook dat was een primeur. Ik heb 40 jaar geleden ook 2 jaar op een studentenkamer gezeten, niet in Leuven maar in Hasselt, maar dat was er eentje met restaurant en drie maaltijden per dag en bovendien een poetsvrouw die éénmaal per week langs kwam. Dan heb je toch wel wat minder spulletjes nodig en is een studentenkamer iets sneller leeggehaald 😊.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s