In de bergen

Het afgelopen weekend stond in het teken van de berg.

Gisteren even van Peulis terug naar Vorselaar gereden om daarna met moeder naar Heist op den Berg te rijden. Daar stond in CC De Zwanenberg het Vlaams Muziek Theater op de planken met Operette Parels, dit als vervanging voor het geannuleerde Operette Gala van afgelopen december.

In 1973 werd in Heist-op-den-Berg een nieuw operettegezelschap opgericht met als doel elk jaar een operettevoorstelling op de planken te brengen en dit integraal in het Nederlands. De Heistse Operette Kring was geboren. Ondertussen is het gezelschap uitgegroeid tot het populairste operettegezelschap van de Benelux en treed het op in België, Nederland en Frankrijk. Zij gaan nu verder onder de naam “Vlaams Muziek Theater”, afgekort VMT.

Ik moet wel toegeven dat er ergere concerten zijn om naartoe te gaan. 14 top muzikanten en 5 top solisten die ruim 2 het beste van zich tonen. We gaan daar nu al een paar jaar naartoe en ze stellen nooit teleur.

Ook vandaag stond in het teken van “de berg”. Onze elektrische stalen rossen van stal gehaald en via de knooppunten naar De Averegten in Hallaar gereden. Daar op het terras van het Boshuis een koffietje gedronken en dan een bergrit terug naar Peulis gereden.

En ik overdrijf niet hè … eerst Heist op den Berg (en dat noemen ze dus niet voor niets “op den berg” en daarna nog Beerzelberg beklommen (en Beerzelberg is met 51,60 m het hoogste punt van de provincie Antwerpen).

Gelukkig hebben we “ondersteuning” wanneer het nodig is 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s