Mispeldonk

Voor onze wandeling van vandaag zijn we weer in de buurt van Peulis gebleven.

We namen de fiets om, tegen de wind in, de korte verplaatsing naar Bonheiden te maken. Onderweg even via Gemeenschapscentrum ‘t Blikveld gereden om te genieten van het veld van narcissen te bewonderen. Ik heb al veel paasbloemen gezien maar daar aan ’t Blikveld is het echt wel indrukwekkend.

Dan verder naar de kerk waar we de fietsen achterlieten en we de bordjes van Natuurpunt zouden volgen. We kozen voor de uitgebreide Mispeldonkwandeling van ongeveer 5,5 km (blauwe bordjes).

Mispeldonk is een natuurgebied ten zuiden van Bonheiden, tussen de Boeimeer en de Dijle. Het gebied is voor het grootste deel eigendom van Natuurpunt en sluit aan bij het Mechels Broek en Cassenbroek. Samen vormen ze een nagenoeg aaneengesloten natuurgebied.

Het gebied bevat verschillende soorten landschappen: van schrale graslanden, hooiweiden met houtkanten, vochtige loofbosjes tot herstelde heidegebiedjes.

Het landschap kreeg vorm op het einde van de laatste ijstijd, zo’n 10 000 jaar geleden. De Mispeldonkhoeve die haar naam gaf aan het gebied, werd reeds vermeld in 1330. (Bron : Wikipedia)

We hadden deze wandeling al eens eerder gemaakt maar het lijkt ons zo’n wandeling te zijn die je minstens vier keer per jaar moet doen. Het viel ons weer wel op hoe mooi en rustig de omgeving er is. Daar sta je veel te weinig bij stil wanner je er passeert op weg naar Mechelen of Leuven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s