Sociale media

Vandaag (voor de eerste keer) eens meegemaakt hoe een onschuldige opmerking op Facebook binnen de kortste keren kan escaleren.

Aanleiding was een opmerking van iemand in de Facebookgroep “Ge zijt van Veusseleir als”. Die had gehoord dat een verbindingsweg tussen Vorselaar en Pulderbos en verder naar Zoersel zou worden afgesloten met een bareel. Een soort tractorsluis dus maar dan met een bareel.

Dat zou vervelend zijn want veel mensen gebruiken die weg om “binnendoor” (zoals ze bij ons plegen te zeggen) naar de oprit van de E34 te rijden.

Nu is de weg in kwestie (Rommelzwaan) een baantje dat amper breed genoeg is voor één auto. Aan beide zijden is er dan een kiezelstrook van een halve meter breed zodat een tegenligger nog kan passeren. Het spreekt voor zich dat die kiezelstrook vol putten zit. Ik vind het persoonlijk een heel gevaarlijke weg en gebruik deze dan ook niet. Deze weg wordt immers ook veel gebruikt door fietsers en voor hen is het echt wel gevaarlijk, vooral omdat er vaak heel snel wordt gereden.

Ik maak dus de, onschuldige, opmerking dat het misschien geen slechte zaak is dat het sluipverkeer wordt gestopt en dat het de veiligheid van de fietsers ten goede komt.

Wel … dat had ik beter niet gedaan. Je hebt geen idee wat voor reacties daarop kwamen. Sommige echt vrij agressief. Als ik goed begreep dan was ik de egoïst en niet zij. Dat verkeer was geen sluipverkeer. Nu zou iedereen een uur vroeger moeten vertrekken en kilometers en kilometers moeten rondrijden. Argumenten dat het van kerk (Vorselaar) tot kerk (Zoersel) via de gewone weg (Grobbendonk-Pulle-Pulderbos-Zoersel) maar 200 meter verder was dan via hun shortcut gingen verloren want zij wonen niet aan de kerk.

Enfin, het merendeel van de reacties waren allemaal van hetzelfde niveau … onder nul dus. Sommigen leken te denken dat IK die beslissing had genomen (terwijl dat echt wel het provinciebestuur samen met 8 gemeentebesturen was in 2018 na een grote mobiliteitsstudie).

Ik ga er geen blijvend letsel aan overhouden maar één iemand stelde wel voor dat ik mijn adres zou doorgeven zodat ze allemaal eens door mijn straat konden rijden zodat ik aan den lijve zou kunnen voelen hoe het voelt om veel verkeer door mijn straat te krijgen.

Ik heb het gevoel dat hierover het laatste woord nog niet is gezegd in onze gemeente. In ieder geval heb ik vandaag weinig gemerkt van de actie die momenteel loopt onder de noemer “Samen2290 – 2290 Zorgt voor elkaar”. We willen dat misschien wel doen maar niet wanneer we 5 minuten moeten omrijden 😉

Enkele beelden van Google Streetview van de weg in kwestie zodat jullie zelf kunnen oordelen. Is dit een weg waar jullie veel autoverkeer zouden doorsturen?

Een gedachte over “Sociale media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s