Belpop

belpop1Belpop.

Bij mij roept die term herinneringen op aan het begin van de jaren ’80 toen de Belgische rockmuziek hoogdagen beleefde. T.C. Matic, Luna Twist, The Machines, The Bet, Raymond, Twee Belgen, The Pop Gun, 1000 Ohm, Allez Allez …

Maar de laatste jaren doet het mij meer denken aan Jan Delvaux, de levende encyclopedie van de Belgische muziek. Volgens Bart Peeters weet hij daar meer over dan Wikipedia.

Sinds 2013 trekt hij de theaters rond met een avondvullend programma. Hij wordt bijgestaan door Jimmy Dewit, beter bekend als DJ Bobby Ewing.

Samen vertellen ze anekdotes en interessante verhalen over onze popgeschiedenis.

Dit jaar doen ze de City Specials.

In elke stad die ze aandoen brengen ze enkel weetjes over muziek die op een of andere manier met die stad te maken heeft.

Dan zit je met een stad als Heist op den Berg uiteraard goed. Al van in de jaren ’60 is daar muziek gemaakt. Heist had meerdere opnamestudio’s (Tamara King, Monopole), een eigen fabriek waar platen werden geperst en natuurlijk ook het nodige talent met namen als P.P. Michiels, Bobby Prins of Ruth McKenny (al waren er ook wel artiesten met een pak minder talent).

Voor we het beseften was de show van anderhalf uur voorbij. Een heel gezellige avond was het met als hoogtepunt voor mij toch wel een duet van Paul Michiels met Sir Tom Jones die samen Changes brachten.

belpop2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s