Te snel of sneller dan toegelaten?

flits2Ik moet tot mijn grote spijt meedelen dat mijn verkeersboetes sinds gisteren met niet minder dan 33% zijn toegenomen. Jawel … 33%.

Tot gisteren had ik er drie. Sinds vandaag heb ik er dus vier. Betrapt op het rijden van 136 km per uur, gecorrigeerd naar 127 km per uur op een plaats waar maar 120 km per uur was toegelaten. Is dat te snel gereden? Ik vind van niet maar het was wel sneller dan toegelaten en ik ga dan ook niet klagen.

Mijn vorige snelheidsovertredingen waren trouwens van hetzelfde niveau. Mijn allereerste boete kreeg ik begin jaren negentig. Ik had een Ford Fiesta 1.1 die, mits de nodige wind in de rug en als het bergaf ging vlotjes 130 km/u haalde. Met die auto werd ik “geflitst” aan 100 km/u op een snelweg, een Duitse snelweg dan nog. Helaas mocht er op die plaats maar 80 km/u worden gereden:  Hunderdzwanzig Deutschmark bitte, gleich zahlen.

Enkele jaren later hebben ze me eens “gepakt” in Massenhoven. Op de Ringlaan mocht je toen nog 90 km per uur rijden maar op één stuk van maximum 500 m mocht je maar 50 km/u. Daar hebben ze me dus eens betrapt toen ik, op een droge werkdag om 6 uur ’s ochtends, aan een snelheid van 67km/u. Als ik het me goed herinner 5.000 Belgische frankskes.

En dan heb ik eens een parkeerboete van 10 euro gehad ergens in Ierland. Auto geparkeerd voor het hotel, niet meer dan 5 minuten binnen geweest om een parkeerschijf te halen, terug buiten en bekeuring onder de ruitenwisser.

Vandaag is de teller verhoogd met 53 euro. Jammer van het geld maar ja … niets aan te doen. Alhoewel, misschien wel iets aan te doen namelijk zorgen dat ik niet sneller dan 120 rij op de autosnelweg maar als er weinig verkeer is en de weersomstandigheden laten het toe en ik breng niemand in gevaar dan is dat toch zo moeilijk ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s