Harry

Wordt er eigenlijk nog wel gelezen?

Dat zou je je kunnen afvragen en het antwoord is een volmondige JA. Er wordt nog gelezen maar het komt er niet altijd van om een korte “recensie” neer te pennen.

Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het eerste boek over Harry Potter heb ik besloten om deze klassiekers van J.K. Rowling toch eens te lezen. Want ik ben vermoedelijk één van die weinige Belgen die nog nooit een verhaal van de gebrilde tovenaar hebben gelezen of zelfs nog geen film van gezien.

Nu ja … WAS één van die Belgen want ondertussen heb ik er al drie op mijn teller staan : De steen der wijzen, De Geheime Kamer en sinds vandaag ook De Gevangene van Azkaban.

Het eerste boek is nog duidelijk een jeugdboek en dat mag ook van het tweede boek worden gezegd. Maar eens de Dementors beginnen mee te spelen wordt het toch wel iets donkerder en serieuzer. Ik was van plan na deze drie boeken een Potter-pauze in te lassen maar ik wil toch zo snel mogelijk in De Vuurbeker beginnen.

Ik zit nu zo goed “in” het verhaal dat ik er nog niet “uit” wil.

Wie weet … misschien ga ik ook nog eens de films bekijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s