De duivelskloof

Met enige vertraging omwille van Wifi-problemen in Irrel volgt hierna het verslag van dag 2 in de Eifel. De weersvoorspellingen waren veelbelovend. Een beetje ochtendnevel en dan een zonnige dag.

Daarom kozen we voor een wandeling naar de Irreler Wasserfälle en de Teufelsschlucht. Beide natuurfenomenen zijn een gevolg van laatste ijstijd, zo’n 12.000 jaar geleden. De waterval was eigenlijk niet veel meer dan een stroomversnelling maar door het overdekte houten bruggetje toch heel mooi om te bezoeken.

Daarna trokken we naar de Duivelskloof en dat is één van de meest indrukwekkende tochten die ik ooit heb gemaakt. De kloof zelf is maar zo’n 400 meter lang maar de weg ernaar toe en vooral de kilometerslange Felsenweiher die er op volgde was fenomenaal.

De meest bizarre rotsvormen hebben we gezien waaronder ook de Turkenkopf.

Een bijzonder zware en lastige wandeling maar oh zo mooi. Naar het einde toe hebben we nog een spectaculaire afdaling mogen doen.

Na 21 km en ruim 7,50 uur wandelen konden we genieten van een smakelijke tas koffie op het terras van het hotel. Net op tijd binnen voor de (lichte) regen trouwens want veel zon hebben we niet gezien. Gelukkig maar want anders zou het nog lastiger zijn geweest. Het was wel een paar keer zoeken naar de juiste weg maar met behulp van onze wandelkaart, een GPS en goed overleg hebben we de klus geklaard.

Morgen trekken we vermoedelijk naar Trier voor een stadsbezoek.

IMG_0979.JPG

IMG_0991.JPG

IMG_1007.JPG

IMG_1045.JPG