Internationaal

Wat doen men zoal tijdens een verlengd weekend ?

Eén van de zaken die ik al eens durf te doen is het up-to-date brengen van mijn verzameladministratie.

Zo stonden er nog een aantal blikjes te wachten op registratie. Wat ooit begon als een verzameling van 2 Coca-Cola flesjes en 3 Coca-Cola blikjes op het boekenrekje van mijn kot in Hasselt is 30 jaar later uitgegroeid tot een collectie van 791 verschillende blikjes.

Blikjes in alle maten en gewichten. En blijkbaar uit 58 verschillende landen. Eigenlijk zijn het er 60 want de 3 landen uit de Balkan (Litouwen, Estland en Letland) hebben één en het zelfde blikje. Met 195 internationaal erkende onafhankelijke staten in de wereld betekent dit dat 1/3 van de wereld in mijn collectie zit.

België is met 245 stuks uiteraard de grootste leverancier, gevolgd door Duitsland (77), het Verenigd Koninkrijk (73) en Frankrijk (67). Nederland sluit met 53 blikjes de top vijf af.

Veel van die blikjes heb ik zelf gevonden. Een groot deel heb ik te danken aan familie, vrienden of collega’s. Een globetrotter die bovendien enkele jaren in Duitsland heeft gewoond als broer hebben helpt enorm op dat gebied. Geen enkel blikje werd gekocht op een beurs of veilingsite.

Zijn er landen die ik graag nog zou hebben ? Zeker wel. Australië bijvoorbeeld. IJsland is er ook eentje. Dat zijn dan wel landen die ik ooit nog eens wil bezoeken dus dat komt wel in orde.

 

cokeflags.jpg