Upgrade

Sommige mensen kopen elk jaar een nieuwe aaifoon. Andere mensen kopen telkens de nieuwste versie van aaipet. Er zijn ook mensen die elk jaar veel geld uitgeven aan een nieuwe montenbaaik of koersfiets. Ik heb daar geen problemen mee, er zijn nu eenmaal hobby’s die een beetje geld kosten.

Fotografie is ook zo’n hobby. Ook de wereld van de fotografie staat niet stil en af en toe moet je eens upgraden. En dat heb ik vandaag gedaan. Ik ben mijn digitale carrière begonnen met de Canos EOS 300D. Die werd opgevolgd door de Canos EOS 1100D. Nu zijn we weer enkele jaren verder en daarom heb ik me een Canon EOS 600D aangeschaft.

Dit toestel heeft toch weer enkele extra snufjes maar het is vooral het draaibaar en uitklapbaar scherm dat me heeft overtuigd om te veranderen van toestel. Gedaan met op de grond gaan liggen of blindelings met de armen in de lucht tientallen foto’s nemen in de hoop dat er iets deftigs op staat.

En het “oude” toestel ? Wat gebeurt daarmee ? Dat wordt uitgeleend aan een beginnende fotografe. Momenteel is het nog een beetje zoeken of fotografie echt haar ding is. Dan zou het te gek zijn om een hele investering te doen om nieuw materiaal te kopen. Dat kan later ook nog wel en voorlopig kan ze verder.

En wie weet … als binnen enkele jaren haar foto’s op de cover van Vogue of Time Magazine staan kan ik zeggen : ’t is allemaal begonnen met mijnen EOS 1100 Knipogen.

 

canon eos 600d.JPG