Verlos van het kwaad

verlos.JPGWinter 1288. Cantimpré, een klein dorpje in het zuiden van Frankrijk waar naar verluid wonderen gebeuren, wordt overvallen door een bende in het zwart geklede mannen.

Perrot, één van de kinderen wordt ontvoerd. Een ander kind wordt brutaal vermoord. De priester van het dorp, Pater Aba, die bij de overval zwaar wordt verwond, zet zich met hart en ziel in om het kind op te sporen.

In Rome verdwijnt rond diezelfde tijd Rainerio, een jonge secretaris van de Curie. Zijn zus, Zapetta, klopt aan bij de speurder Benedict Gui met het verzoek haar broer terug te vinden.

Hebben beide verdwijningen iets met elkaar te maken ? Heeft de moord op enkele kardinalen iets met de zaak te maken ? Al snel blijkt dat er ook andere kinderen werden ontvoerd, kinderen met bijzondere gaven.

Onafhankelijk van elkaar en zonder elkaar te ontmoeten komen zowel Pater Aba als Benedict Gui op het spoor van een duister complot dat al jaren broedt in de religieuze reden.

Dat is in ’t kort de inhoud van Verlos ons van het kwaad, het tweede boek van Romain Sardou (inderdaad, de zoon van Michel Sardou). Toevallig zien liggen in Leuven en voor een prikje meegenomen en geen moment spijt van gehad. Ik vond het best een spannend boek. Bovendien hou ik wel van boeken met een religieuze achtergrond waarin complotten in het Vaticaan (of zijn voorganger het Lateraan) een belangrijke rol spelen.

De volgende dagen worden even boekloos. Ik heb besloten om geen nieuw boek te beginnen vóór The King’s Curse van Philippa Gregory in mijn bezit is. Dat boek komt morgen uit in Engeland en wordt onmiddellijk opgestuurd door Amazon. Het past in haar reeksen over de War of the Roses en over de Tudors. Als het even goed als haar andere boeken dan staan me ruim 600 bladzijden leesgenot te wachten.

 

Knipsel.JPG