Aftellen

IMG_9036.JPGTerug in Belgenland (en afgaande op al die Belgische vlaggen die ik onderweg ben tegengekomen is het nog wel degelijk België).

Gisteren stond er vooral de trip van Banbury naar Hull op het programma. Vraag was echter … wanneer vertrek ik in Banbury om tijdig (rond 16u) aan te komen in Hull ? Bij de heenrit had ik twee uur verloren op de M1 en dat kon ik me niet permitteren. Daarom ben ik maar onmiddellijk naar Hull gereden. Toen ik daar iets na het middaguur aankwam heb ik iets gedaan dat ik in al die jaren dat ik de oversteek maak nog nooit heb gedaan : de binnenstad van Hull bezoeken.

Was dat even een meevaller. Vooral het oude gedeelte is is gezellig. Daar is ook het Museum Quarter gevestigd met al zijn gratis museums. Stukken beter dan The Deep, het aquarium aan de Humber dat ik vroeger nogal eens placht te bezoeken.

 

IMG_9042.JPG

IMG_9108.JPG

 

De overtocht op zich was heel rustig. In het restaurant een plezant moment gehad. Eén van de waiters herkende me, kwam naar me toe om me de hand te schudden met de woorden : “Hello Sir, nice to have you back on board again”. Dan maak je wel indruk op de mensen aan de tafel naast je hoor. Zeker wanneer diezelfde mensen deze morgen achter je staan aan te schuiven voor het ontbijt en die man opnieuw passeert en mij heel vriendelijk (en persoonlijk) groet. Vorig jaar toen ik naar de Great North Run in Newcastle ben geweest is me dat ook eens overkomen, maar toen zaten er maar 4 dagen tussen.

 

IMG_9115.JPG

 

 

De aankomst in Zeebrugge ging minder vlot. Wegens een “technical problem” (zie foto hieronder) kon er niet aan de normale kade worden aangelegd. We moesten dus aan de overkant van het dok landen. Die “oprit” is echter niet voorzien op de Pride of Bruges en het af de boot rijden ging dan ook niet zo vlot. Het was tien uur eer we van de boot waren.

 

IMG_9141.JPG

 

En zo is er een einde gekomen aan deze vakantie. Nog één dag om te acclimatiseren en woensdag terug aan ’t werk. Hoogtepunt van deze reis ? Zonder twijfel Blenheim Palace in Woodstock (en niet alleen vanwege Winston Churchill. Dieptepunt van de reis ? Twee uur file op de eerste dag. Verder was het zoals het meestal is : aangenaam weer, veel te zien, (te) weinig tijd, smakelijk eten (behalve de boontjes die nagenoeg rauw waren) en heel dure diesel (1,75 euro per liter !!). Gelukkig is mijn verbruik in Engeland altijd minder dan hier (gemiddeld 4,2 liter per 100 km). Nog enkele cijfertjes waar niemand iets aan heeft : 1 miniatuurauto toegevoegd aan de collectie, 15 blikjes toegevoegd aan de collectie en 3 boeken kunnen schrappen van de “nog-te-lezen-lijst).

Nu kan ik beginnen aftellen naar september wanneer ik aan mijn beach holiday begin (Ohama Beach, Juno Beach, Utah Beach …)

 

IMG_9032.JPG