Concerten

DSCN7265.JPGTrouwe lezers van deze blog weten dat ik “af en toe” al eens een concertje of festivalletje pleeg te bezoeken. Als ik het goed geteld heb dan heb ik de afgelopen 3 jaar negentig groepen aan ’t werk gezien.

Beginnen tellen vanaf mijn eerste echte concert is onbegonnen werk. Dat eerste concert was trouwens KISS in Vorst Nationaal op 21-09-1980. In het voorprogramma stond toen een beginnend Brits groepje genaamd Iron Maiden. Meester Verbiest, mijn leraar Biologie was toen een fervent concertganger (en concertfotograaf). Aangezien al mijn boeken en kaften vol hingen met foto’s van KISS had hij het briljante idee om te vragen of ik geen zin had om eens mee te gaan naar een concert. En of ik zin had !

Sindsdien is het eigenlijk niet meer gestopt. In de jaren ’80 waren het vooral hardrock concerten (KISS, Rainbow, Whitesnake, Deep Purple, Gillan, Judas Priest, Saxon, Girlschool) maar eigenlijk had ik toen al een gevarieerde smaak. Rock Werchter, Rock Torhout, Festivalcatraz in Zonhoven, Sjockfestival in Gierle en eigenlijk alle festivalletjes in de buurt …

Veel plezier gehad maar helaas ook onherstelbare gehoorschade. Oordopjes kenden wij niet en we stonden uiteraard graag zo dicht mogelijk bij het podium en de boxen. Ondertussen bezoek ik geen enkel concert meer zonder oordopjes maar ja …

Gisteren was het de beurt aan Within Temptation. De eerste keer dat ik hen zag was in de Gentse Vooruit in 2004. In 2012 volgde dan hun jubileumconcert in het Sportpaleis, tot op heden het allerbeste concert dat ik ooit zag (en aangezien ik al 10 keer KISS aan ’t werk zag wil dat wat zeggen). Vorig jaar mocht ik ze bewonderen op Suikerrock in Tienen.

De Lotto Arena was gisteren aardig volgelopen. Om 20u kregen we met Delain al een voorsmaakje van wat volgen zou. Ik had er nog nooit van gehoord maar ze vielen best mee.

Om 21u was het dan zo ver. Het concert was zoals verwacht heel goed. Maar de vorige keren waren ze toch beter. De stem van Sharon leek niet zo krachtig als andere keren. Ze leek heel vermoeid. Verbazend is dat niet als je weet dat dit het eenendertigste concert was op 2 maanden tijd. Maar ondanks dat was het toch 2 uur genieten. Dat moet het ook geweest zijn voor die twaalfjarige jongen die een nummertje mocht komen meespelen en zelfs een (heel sterke) gitaarsolo mocht geven. Dit alles in het kader van TV-programma dat binnenkort op ZAPP-TV te zien zal zijn.

DSCN7311.JPG

 

DSCN7281.JPG

DSCN7390.JPG