Jeugdsentiment

madness.JPGStilletjes aan begint Suikerrock namen vrij te geven voor hun driedaags festival in Augustus. Op het moment dat ik mijn combipass kocht (ergens eind vorig jaar) was er nog geen enkele naam bekend. Ik nam dus een risico, zij het een berekend risico.

De eerste naam die ze bekend maakten waren The Jacksons. Altijd leuk en na Michael Jackson (tweemaal) en Janet Jackson kan ik nu ook de andere Jacksons op mijn lijstje zetten.

Daarna volgde Goose. Mij totaal onbekend maar volgens collega Gunter een absolute aanrader. Onze muzieksmaken verschillen echter nogal dus dat wordt afwachten.

Volgende namen op de lijst waren Umberto Tozzi, Urbanus en Slongsdievanongs. Niet speciaals maar ook niet slecht lijkt me (misschien uitzondering van die laatste maar dan ga ik wel even naar de andere markt om het jong talent te bewonderen).

Deze week hebben ze me echter wel blij gemaakt. Eerst kondigen ze aan dat Simple Minds op vrijdag komen en vandaag voegen ze daar nog Madness aan toe. Dat is voor mij dus puur jeugdsentiment. Als zestienjarige kon ik Ska-muziek best smaken: The Specials, The Selector, The Beat … maar toch vooral Madness. Hun eerste zeven elpees heb ik hier nog wel ergens liggen.

In tegenstelling tot de Simple Minds die ik al een aantal keer gezien heb (Torhout Werchter, Vorst Nationaal, TW Classic) heb ik Madness nog nooit aan ’t werk gezien. Waarom niet is me een raadsel. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Hopelijk komen er nog enkele kleppers. Chrissie, de ex van Jim Kerr van Simple Minds zou bijvoorbeeld leuk zijnKnipogen.