Vele kleintjes …

Toen Bart Swings vorig jaar zijn “crowd funding” project opstartte heb ik niet lang getwijfeld om een (kleine) bijdrage te leveren.

Het is niet eerlijk dat zo’n talentvolle sporter weinig of geen steun krijgt terwijl iemand die tegen een balletje kan stampen wansmakelijke bedragen krijgt uitbetaald. Las ik onlangs immers niet dat Wayne Rooney 345.000 euro per week zou gaan verdienen? En ging vorig jaar Gareth Bale niet voor 100.000.000 euro naar Spanje ?

Hetzelfde geldt trouwens voor die enkele mannen (want vrouwen hebben zoveel geluk niet) die toevallig goed met de fiets kunnen rijden of tegen een balletje kunnen slaan of een balletje door een hoepel kunnen gooien.

Maar Bart had zoveel geluk niet en daarom heb ik een klein duwtje in de rug gegeven. Misschien maar net genoeg om die ene naftbak te vullen om zich naar een geschikte piste te rijden om zijn trainingen af te werken maar misschien was het net die ene training die voor die 2 olympische diploma’s heeft gezorgd.

 

kaartje.jpg