Countdown

Het nieuwe jaar is nauwelijks twee weken oud maar de vakantie voor 2014 is al geboekt en bevestigd. Eigenlijk moet ik zeggen “vakanties” want ik trek er twee keer op uit dit jaar.

 

In juni maak ik de oversteek naar Groot-Brittannië, meer bepaald naar Oxfordshire en The Cotswolds. Ik ben al wel vaker door die streek gereden, op weg naar Cornwall, Devon en Dorset maar echt bezocht heb ik nog niet. Ik ben nu al wel zeker dat ik tijd tekort ga hebben. English Heritage heeft daar behoorlijk wat properties en dan is er natuurlijk ook nog Oxford zelf. Ik weet wel dat het daar nu behoorlijk onveilig is na het overlijden van Endeavour Morse en de pensionnering van Robbie Lewis maar ik ga het er toch maar op wagen.

 

cotswolds.JPG

 

In september trek ik dan voor 10 dagen naar onze Zuiderburen om een stukje geschiedenis op te snuiven. 70 jaar na D-Day lijkt me wel een geschikt moment om de beaches in Normandië te bezoeken. Als ik de non-fictie boeken in mijn boekenkast bekijk dan nemen boeken over Wereldoorlog II de meeste plaats in. Ook in de DVD-kast zijn er behoorlijk wat films over die periode. Je kan moeilijk zeggen dat je “fan” bent van WWII maar het blijft wel een enorm boeiende periode.

 

beaches.JPG

 

Het aftellen kan beginnen!