155 gram

Knipsel.JPGMisschien wel een rare titel voor een blog want wat weegt er nu 155 gram ?

Het zou kunnen gaan over 150 gram salami of 150 gram kaas (“mag het iets meer zijn” weet je wel ?). Maar daar gaat het dus niet over. Het gaat wel over het gewicht van een fluo-hesje.

De meeste hesjes zullen zelfs minder wegen omdat er geen batterijen inzitten zoals in mijn hesje. En toch vinden de meeste mensen dat blijkbaar te zwaar om te dragen.

Toen vanavond terugkwam van mijn dinsdagloopje in Lier (4,37 km in 30 minuten) viel het me op hoe weinig fietsers en wandelaars de moeite doen om zich zichtbaar te maken. Je kan ze op één hand tellen.

Zelf draag ik bij duister of donker weer altijd fluo, zelfs wanneer ik maar 2km moet fietsen tussen het station van Berchem en De Hertoghe. Ik geef toe dat geen hesje zal aandoen wanneer ik diezelfde afstand te voet afleg maar dan loop ik wel op een goed verlicht voetpad. Ik ben vanavond weer voetgangers tegengekomen op wat wij hier “binnendoortjes” noemen en die waren hoegenaamd niet verlicht.

Ze mogen dan al “beschermd” zijn als zwakke weggebruiker, als je omver wordt gereden door een auto dan heb je niets aan die bescherming. Van mij mogen ze daar gerust GAS-boetes voor uitschrijvenKnipogen.