Ochtendzweet

Ondanks de tropische temperaturen, heb ik vandaag toch mijn training afgehaspeld. Niet zoals gewoonlijk op dinsdag rond half acht in Lier maar wel, zoals vorige week, in de heel vroege uurtjes van de dag in Antwerpen.

Om 5u liep de wekker af, drie kwartiertjes later was ik onderweg naar Antwerpen en om kwart over zes liep ik, bij een temperatuur van 23 °C (!) de garage van De Hertoghe uit. Het leek me best om rechtstreeks naar het Nachtegalenpark te lopen in de hoop dat het daar frisser zou zijn.

Dat bleek helaas niet het geval te zijn. Daarom ben ik maar over het fietspad blijven lopen, rond het Nachtegalenpark en het Middelheimpark naar de Groenendaallaan. Vandaar ging het dan rechtdoor terug naar De Hertoghe, goed voor 6km in 40 minuten.

 

warmteloop.jpg

Ondanks de warmte heb ik dus toch mijn richtsnelheid van 9 km/u kunnen aanhouden. Van mij mag het nu echt wel frisser gaan worden. Als dat niet het geval is zal ik nog vaak extra vroeg moeten opstaan. De organisatie van de Great North Run heeft me er immers aan herinnerd dat de run met rasse schreden nadert.

gnrnews.jpg

Als je dat zo leest is er toch niet zo veel tijd meer.