Debuut

Het heeft meer dan een week geduurd maar vandaag is het er toch van gekomen: het debuut van mijn Giant Defy.

Donderdag is in principe een loopdag maar omdat ik morgenavond ga starten in de Peulis Jogging kon er vandaag wel een fietstochtje af. Er was bovendien nog mooi weer voorspeld ook.

Om kwart voor zes vanochtend (of midden in de nacht volgens de collega’s) ben ik vertrokken richting Antwerpen. Vanaf de eerste trappen ging het heel vlot. De snelheid schommelde constant rond de 27 km/u. Om 7u reed ik de garage van de Kantoren De Hertoghe binnen en kon ik gaan douchen.

De terugweg zou ik niet alleen afleggen maar voor een groot deel in het gezelschap van collega Bart. En die terugweg ging even vlot, misschien zelfs vlotter. Zonder ook maar één trap teveel te moeten geven was ik na 1u15 fietsen terug thuis. Het feit dat de wind een (zijdelings) duwtje in de rug gaf hielp natuurlijk ook welKnipogen. Als ik ’s avonds met de fiets/trein/auto naar huis rij ben ik even lang onderweg.

Ik heb vandaag wel ondervonden hoe versleten mijn goeie oude Fondriest eigenlijk wel was. Beide tochtjes gingen sneller dan anders maar gingen toch ook vlotter en waren minder vermoeiend. Ik hoop dat het weer de komende weken meevalt en dat het fietsen geen nadelige gevolgen heeft voor het lopen zodat ik deze fietstochtjes naar het werk wekelijks kan herhalen.

debuut.jpg

Een gedachte over “Debuut

 1. conny juli 4, 2013 / 10:10 pm

  Dag Luc,
  Doe dat morgen goed! Ik kan spijtig genoeg niet komen supporteren want ik ben op fietsweekend naar Geel. Veel succes!
  groetjes
  Conny

  Like

Reacties zijn gesloten.