Uploaden

De eerste test van de Forerunner 310 XT is een feit. In gezelschap van Sally werd er  – op ’t gemakske – 5 km op en rond de Lierse vesten gelopen in 34:39.

Op zich is het een heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel maar ik heb voorlopig toch enkele heel kleine minpuntjes. Zo vind ik voorlopig niet hoe ik een alarm op te hoge snelheid kan instellen. Ik vind wel een alarm wanneer ik een bepaalde afstand, tijd, calorieverbruik of hartslag bereik maar niet wanneer ik een bepaalde snelheid bereik. De 305 had dat mis ik wel een beetje. Misschien staat het er wel ergens op maar heb ik het gewoon nog niet gevonden.

Wat ik ook een beetje vervelend vind is het feit dat er altijd wordt gesproken in minuten/km en niet in km/u. Nu is dat waarschijnlijk interessant voor echte lopers maar ik beschouw mezelf niet als een echte loper en 10 km/u is voor mij veel begrijpelijker dan 6 min/km.

Wat me nog niet lukt is het uploaden van de geschiedenis naar Endomondo of naar GarminConnect. Dat heb ik vandaag dan maar manueel gedaan.

Misschien moet ik toch eens de volledige handleiding lezenLachen

 

lopen110413.jpg