Trap of lift ?

Onze PCM-IT bedevaart was een succes !

Om acht uur stipt vertrok ik gisteren richting Zichem, weliswaar met een omweg via Viersel en Kessel om collega’s B. en L. op te pikken. Zoals altijd was ik als eerste daar al volgden de andere collega’s vrij snel. Rond half tien vertrokken we dan met een konvooi van 3 wagens naar Aarschot waar de rest ons aan het station stond op te wachten.

Het zal ongeveer half elf geweest zijn toen we aan onze wandeltocht begonnen in de regen. Na 200 meter liepen we al verkeerd maar verder hadden we geen problemen. M. & M. hadden een mooie route uitgestippeld via het wandelknooppuntennetwerk. De paden lagen er hier en daar wel behoorlijk modderig bij maar dat kon de pret niet drukken.

Om de vijf kilometer was er een rustpauze ingelast. Niet alleen om wat de eten of te drinken maar ook om een ludiek spelletje te spelen of om ons “bedevaartlied” te zingen. Nou ja … “zingen” is misschien een groot woord. Ik denk niet dat er kandidaat-winnaars voor Idool of de Voice van Vlaanderen onder de collega’s te vinden zijnKnipogen. En aan de Basiliek van Scherpenheuvel zijn we uiteraard enkele kaarsjes gaan branden.

Na een wandeling van net geen 19km stonden we terug voor het Hof van Zichem waar de avond werd afgesloten met een heel smakelijke maaltijd. Ik denk wel dat iedereen zich goed geamuseerd heeft. En het weer was ons uiteindelijk ook goedgezind. Het eerste uur hadden we nog regen maar de rest van de dag zijn we droog gebleven.

Vanochtend dacht ik dat het een goed idee zou zijn om de stramheid uit mijn benen te krijgen met een rustige looptraining. Dat lopen op zich ging nog behoorlijk goed (5km in 34min) maar die stramheid is niet weggegaan. In tegendeel, ik heb nu meer moeite om trappen te doen dan vanochtend. Eens benieuwd of we morgen de twee verdiepingen die ons scheiden van het restaurant met de trap of met de lift gaan doen.

scherpenheuvel01.jpg

scherpenheuvel02.jpg

scherpenheuvel03.jpg

scherpenheuvel04.jpg