Vier keer

schedelkraker.jpg’t Is hier weer een paar dagen stil geweest maar ik heb zeker niet stil gezeten.

Sinds het laatste berichtje is er 4 keer gelopen. Afgelopen dinsdag een solo van 4,30 km (in exact 30 minuten). Donderdag een babbelloopje met Sally, ook weer goed voor 4,30 km (maar dan wel in 31 minuten). Gisteren ben ik dan naar het mooiste looppark in de provincie geweest – de Averegten in Hallaar – om wederom 4,30 km te lopen (in 29:30) en vandaag heb ik dan de sneeuw getrotseerd om 5 km te lopen in 36 minuten. Hier en daar was het vandaag toch behoorlijk tricky om te lopen. Vooral op sommige bospaden waar je door de sneeuw de kuilen niet meer zag.

Maar ik ben toch weer vier keer weggeweest. De ene keer ging het wat vlotter dan de andere keer maar als het zo blijft gaan dan moet ik binnenkort toch wel mijn “streefsnelheid” van 9 km/u gaan halen. Voor echte lopers is dat natuurlijk om mee te lachen maar voor mij moet dat niet meer zijn.

Waar de teller ook op 4 staat is in het aantal boeken van Jef Geeraerts die ik ondertussen gelezen heb. Zijn Vincke & Verstuyft misdaadverhalen bevallen me wel. Eigenlijk onbegrijpelijk dat ik die vroeger niet heb gelezen. Zijn ondertussen de revue gepasseerd : Het Rashomon Complex, De Trap, Romeinse Suite en Double-Face. Liggen nog klaar om te lezen : Zand, De Cu Chi Case en Drugs.

Wanneer ze aan de beurt komen zal de tijd uitwijzen. Ondertussen ben ik begonnen aan Schedelkraker van de Gentse advocate Marthe Maeren. Dit is de derde advocatenthriller rond Meester Frieda Degraeve die ik lees en voorlopig voldoet hij aan alle verwachtingen.

De volgende 10 boeken op de leestlijst zijn trouwens allemaal van Vlaamse auteurs : Stan Lauryssens, Jef Geeraerts, Piet Baete en Bavo Dhooge.