Meer dan gepland

Ik had me voor vandaag twee doelen gesteld :

 • minimum 5 km lopen
 • maximaal 30 euro uitgeven op het Boekenfestijn in Leuven.

Helaas heb geen enkel van die twee doelen gehaald.

Het begon deze voormiddag met het looptochtje. Ik had me een beetje misrekend en toen ik na 40 minuten terug was stonden er 5,50km op de teller, 500 meter te veel dus. Ik moet er wel bijzeggen dat ik 3 minuten van die 40 minuten heb gewandeld om de hartslag even te laten zakken maar al bij al ging het wel goed. Ik overweeg zelfs om volgende week zaterdag nog eens aan een jogging mee te doen en naar Lier te rijden voor de natuurloop.

Ook het tweede doel heb ik niet gehaald. Toen ik mijn ronde op het boekenfestijn had afgewerkt lagen er een dertigtal boeken in mijn karretje. Na een eerste selectie bleven er nog twintig over. Ruim over budget dus. Nog maar eens alle boeken één voor één vastgenomen en uiteindelijk bleven er twaalf boeken over. Die heb ik dan maar meegenomen omdat ik echt niet kon besluiten welke ik nog zou moeten achterlaten. Aan de kassa moest ik 56,50 euro achterlaten wat neerkomt op 4,70 euro per boek en dan is het niet erg dat ik boven budget ben gegaan.

Uiteraard zijn het weer voornamelijk thrillers. Soms van bekende auteurs, soms van auteurs die ik wel ken maar waar ik nog niets van gelezen heb en er zijn ook weer enkele totaal onbekende auteurs bij. Dat is het grote voordeel van het Boekenfestijn. Voor 5 euro durf je al eens een risico nemen.

Het volledige lijstje van de boeken :

 • De Cu Chi Case (Vincke & Verstuyft) – Jef Geeraerts
 • Zand  (Vincke & Verstuyft) – Jef Geeraerts
 • Drugs – Jef Geeraerts
 • Schedelkraker – Marthe Maeren
 • Vrijdag de 14de – Piet Baete
 • Absint – Guido Eekhaut
 • De watermeesters – Danielle Hermans
 • Verzoeking – Harlan Coben
 • Hondsdagen – Alicia Giménez Bartlett
 • Spaanse Furie – Paul Goeken
 • Voortvluchtig – Phillip Margolin
 • Operatie Eichmann – Neal Bascomb (non-fictie)

 

lopen1602.jpg

2 gedachtes over “Meer dan gepland

 1. Conny februari 17, 2013 / 10:01 am

  Dag Luc,
  Ik ben er niet geraakt op het boekenfestijn. Maar van Harlan Coben heb ik ook nog veel boeken. Kwestie van wat binnen je budget te blijven mag je ze van mij lenen! 🙂 Ik ben in het eerste boek van Toni Coppers bezig , het leest zeer vlot en is zeer ontspannend. Fijn dat ik ze mocht lenen.
  Nog veel leesplezier!
  Conny

  Like

 2. Luc februari 17, 2013 / 6:44 pm

  @ Conny,
  bedankt voor het aanbod maar met een stapeltje van minstens 50 boeken dat ligt te wachten om te lezen ga ik voorlopig even wachten met boeken te lenen 😉
  Luc

  Like

Reacties zijn gesloten.