Fleetwood

rumours.jpgFleetwood Mac komt nog eens naar België. Het is van 2009 geleden dat ze ons land nog eens bezochten.

Vorig jaar was het 35 jaar geleden dat hun elpee Rumours gereleased werd (voor de jeugd : een elpee was een bij 30cm grote vinyl schijf die je op een pick up kon leggen en waarmee je met een naald muziek kon beluisteren, zoiets als een mp3 maar dan niet op een usb-stick).

Rumours staat heel hoog in mijn lijst van favoriete elpees, Go Your Own Way staat heel hoog in mijn lijst van favoriete songs en Fleetwood Mac zelf staat heel hoog in mijn lijst van favoriete groepen. Je zou dus denken dat enorm blij ben en dat ik op 8 februari al van ’s ochtends vroeg achter mijn pc zit om kaarten te bestellen.

Dat zal niet het geval zijn want ik ga dit concert aan me voorbij laten gaan.

Waarom ? Omdat ze net als in 2009 Christine McVie niet meebrengen en hoe kan je nu een verjaardag van Rumours vieren en Christine McVie niet meebrengen ? Hun laatste concert was weliswaar goed maar de hele avond door voelde ik een gemis. Sommige klassiekers werden ofwel niet gebracht ofwel klonken ze niet zoals ze hadden moeten klinken. Ze zullen het dan ook zonder mij moeten doen dit jaar.

Gelukkig is er nog YouTube