Dagje ouder

blog00.jpgMoe, moe moe. Ik ben echt moe.Nochtans heb ik niet echt zware fysieke inspanningen geleverd het afgelopen weekend maar toch.

Eergisteren ben ik begonnen met een looptochtje van 6km. En in de namiddag heb ik me beziggehouden met … het snijden van selder. ’s Avonds dan op tijd naar bed want gisteren was het immers het WK op de weg in Valkenburg.

Ik had me via Het Nieuwsblad een dagtrip aangekocht : luxe busreis heen en terug, verzorgd ontbijtpakket en 2 drankjes op de bus, gratis bonnen voor 1 friet + 3 drankjes ter plaatse, gratis Nieuwsblad Sportwereld en gratis supportersattributen. Dit alles voor slechts 55 euro.

Het “verzorgd” ontbijt bleekt een platte croissant, een broodje kaas, een muffin en een appel te zijn. De gratis bonnen bleken niet omwisselbaar te zijn. Ik heb die van mij wel kunnen omwisselen voor een hamburger en een hotdog maar dat was gewoon omdat het meisje van de snackbar niet echt geïnteresseerd leek te zijn. Er waren echter veel busgenoten die hun bonnetjes mee naar huis hebben genomen. De supportersattributen bleken trouwens 1 wielrennerspetje en 1 vlaggetje te zijn. Qua organisatie viel er nog een hele hoop op te merken maar die zaken zal ik wel vermelden in de klachtenmail die met z’n allen gaan sturen.

Heb ik gisteren dan een slechte dag gehad ? Bijlange na niet. Ik heb een heel mooie koers gezien die dan nog werd gewonnen door een Belg. Het is wel indrukwekkend om zo’n peloton op volle snelheid te zien voorbij stormen. Op TV gaan die precies lang zo snel niet. En de plaats waar ik zat (net voorbij de “rode vod”) was ook gezellig. Veel volk maar niet te veel en vooral veel ambiance (maar geen ambetante zatte mensen).

Het nadeel was wel dat we pas om 8u ’s avonds terug konden vertrekken en dat het bijna 11u was eer ik thuis was. Als je dan al van 5u op bent en je hebt de hele dag in weer en wind gestaan dan ben je moe.

En toch zou ik het volgend weekend weer doen mocht de kans zich voor doen. Zou de wijsheid dan toch niet met de jaren komen ?

Enkele sfeerbeelden van gisteren

blog01.jpg

blog02.jpg

Nog 900 meter en hij is wereldkampioen :

blog03.jpg

En als ik zoiets zie word ik echt jaloers :

blog04.jpg