Menhirs

obelix.jpgPaniek ! De hemel zag niet hemelsblauw vanochtend. Er waren wolken te zien. Je moest er behoorlijk achter zoeken maar ze waren er toch.

Er stonden twee zaken op het programma vandaag : Carnac en Port Louis. Aangezien de eerste bestemming en uurtje rijden was vanuit Lorient en de tweede bestemming toch al snel 15 minuten, had ik besloten om eerst naar Carnac te rijden. Neen, ik heb nog geen last van een zonneslag maar de Citadel van Port Louis is in september enkel in de namiddag te bezoeken.

008.JPG

Het zou dus eerst Carnac worden. Mijn verwachtingen waren hoog en ik ga niet zeggen dat ik teleurgesteld ben maar toch had ik er meer van verwacht. Ik had gelezen dat er zo’n 5.000 stenen stonden en dat zal wel kloppen (ikzelf ben gestopt met tellen bij 3.957) maar ik vrees dat ik teveel strips heb gelezen. Bij menhirs denk ik immers altijd aan Obelix en de stenen die ik vandaag gezien hebben trekken helemaal niet op de stenen die Obelix maakt. Al bij al is het toch wel indrukwekkend, zeker wanneer je ze vanop het platform in Kermario bekijkt.

012.JPG

Ik heb er in ieder geval een fikse wandeling van 8km gemaakt en na een picknickje terug de auto in en naar Port Louis en zijn citadel. De citadel op zich is al de moeite waard om te bekijken maar binnenin kan je ook nog naar la musée de la marine en la musée de la Compagnie des Indes. Niet alleen onze bovenburen hadden een Oostindische compagnie, onze zuiderburen blijkbaar ook.

124.JPG

Na een tweetal uurtjes rondkuieren in de citadel en kijken naar de zeilbootjes werd het tijd om naar mijn stopplaats voor vannacht te rijden : Vannes.