Slecht nieuws

anne.jpgZelfs heel slecht nieuw !

Anne Boleyn, tweede vrouw van Henry Tudor, beter bekend als Henry VIII, is onthoofd ! En meer bepaald zo rond de klok van 5 ergens tussen Nijlen en Herentals. Ook haar broer George moest er aan geloven. Enkel haar zus Mary (“die andere Boleyn”) heeft het overleefd. En Henry ? Die had al gekozen voor Jane Seymour.

Mocht het nog niet duidelijk zijn. Ik heb vandaag “De zusjes Boleyn” van Philippa Gregory uitgelezen op de trein. Ik had dit pas morgen verwacht maar gelukkig had de trein vanochtend wat vertraging zodat ik wat langer kon lezen.

Het was na “De Rozenkoningin” en “De Roos van Lancaster” het derde boek van Gregory dat ik gelezen heb. Ik moet zeggen dat ze flink op weg is om een van mijn favoriete auteurs te worden. Ik heb een zwak voor geschiedenis en haar historische romans bevallen me best. Uiteraard blijft het fictie maar het is toch mooi gebaseerd op historische feiten en je krijgt een vrij realistisch beeld van die tijd voorgeschoteld. Haar romans zijn bijna evengoed als de “Duivelsbijbel-trilogie” van Richard Dübell. Morgen begin ik in ieder geval aan “Hannah’s Gave”, mijn “vierde Gregory”. Daarna schakel ik weer even over naar (detective) thrillers.

Nog slecht nieuws maar dan iets dichter bij huis : onze lokale veldrithelden die worden vernoemd in een bizarre zaak. Er moet gisteren bij ons in de buurt (de broers wonen allebei maar een paar 100 m van bij mij thuis) dus vrij veel politie geweest zijn en dan mis ik dat toch wel zeker ! Ik vond het wel eigenaardig dat de fotograaf van het Nieuwsblad het niet gemist heeft. Het is toch niet gebruikelijk dat de pers aanwezig is op een “onaangekondigde” huiszoeking ?

Enfin, nog één dag werken en begin aan mijn vierdagenweekend !