Herfstjogging

De “boat-lag” is ondertussen helemaal verwerkt Knipogen

Het weekend is echter niet zo goed begonnen namelijk met een begrafenis. Een tante van me, die overigens net als ik met Kerstmis geboren is, was tijdens mijn vakantie gestorven op 89-jarige leeftijd en de begrafenis was dus zaterdagochtend.

De rest van de dag werd dan besteed aan de bewerking van mijn vakantiefoto’s. Dat zijn er ruim 1.000 dus dat vraagt wel wat werk. Na een eerste selectie blijven er echter nog maar 800 over. Nu is het kwestie van deze 800 foto’s eerst te kuisen (alle vlekjes en onzuiverheden wegwerken, hier en daar wat weg fotoshoppen, hier en daar wat stukjes wegknippen …). En als dat dan allemaal achter de rug is wordt er nog eens een tweede selectie gemaakt. De foto’s die dan overblijven worden verwerkt in een vakantie fotopresentatie op DVD met geschikte achtergrondmuziek.

En wat doet een mens op de derde zondag van zijn vakantie ? Een normaal mens slaapt uit, mijn wekker liep al af om half zeven. Ik werd immers rond 8u verwacht op het werk. Er werden vandaag twee projecten in productie gegeven en daar wou ik toch absoluut bij zijn. Gelukkig werd snel duidelijk dat alles naar behoren werkte en daardoor was ik ook vrij snel thuis.

Na het eten ging het dan richting Boortmeerbeek waar ik samen met collega Ruth zou deelnemen aan de 15e Herfstjogging, georganiseerd door Icarus, de plaatselijke joggingclub. Er stonden 3 afstanden op het programma : 3,5km, 7km of 10,3 km en wij hadden gekozen voor de middelste afstand. Even zag het er naar uit dat we het niet droog zouden houden maar het is mooi overgebleven. Het eerste rond ging heel goed maar naar het einde toe van het tweede rondje begon ik het toch lastig te krijgen. Gelukkig had ik een heel goeie “haas” bij. Zij heeft me door die laatste kilometer gesleept en zo hebben we de 6,6km afgelegd in 43:49 (km tijden : 6:27 – 6:31 – 6:34 – 6:46 – 6:41 – 6:43 en de laatste 600 m in 4:04). OK, we waren voorlaatste en laatste maar het was toch plezant.

boortmeerbeek.jpg

Onderweg naar huis heb ik dan tot twee maal toe ondervonden hoeveel geluk we wel hebben gehad met het weer. Ik ben twee keer door een onweer gereden (eigenlijk was het hetzelfde onweer maar ik ben het op twee plaatsen tegengekomen). Het ene moment is er niets aan de hand en dan plots is de zichtbaarheid teruggebracht tot 50m, staat de baan onder water, wordt je doof van de hagel op de auto en dondert en bliksemt het overal. Echt angstaanjagend.

Een gedachte over “Herfstjogging

  1. Ruth september 19, 2011 / 8:54 pm

    leuk dat je er bij was en goe gelopen hé!! 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.