Boeken

vandenberg.jpgGisteren “De Poompejische voorspelling” van Philipp Vandenberg uitgelezen, het twaalfde boek dat ik van hem gelezen heb.

Het is niet zijn beste boek maar het geeft wel, zoals veel van zijn boeken, een mooi inzicht in de wereldgeschiedenis en in dit geval de Romeinse periode ten tijde van Keizer Nero.

Ik had wel één probleem met dit boek. Vandenberg gebruikt nogal veel Latijnse termen en uitspraken. Misschien plezant voor hen die Latijn kennen maar ik heb moderne talen gestudeerd en veel verder van Stante Pede en Perte Totale reikt mijn kennis niet.

Hij geeft achteraan wel een compleet overzicht met vertalingen van alle gebruikte termen maar het is wel vervelend wanneer je constant naar de laatste bladzijden van je boek moet grijpen.

Ondertussen ben ik begonnen aan mijn 13e boek van Vandenberg : De Groene Scarabee. Dit verhaal speelt zich af tijdens de koude oorlog in de jaren ’60. De tempel van Aboe Simbel moet worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd omdat hij anders zou verdwijnen in het enorme stuwmeer van de Aswandam. De eerste pagina’s zijn alvast veelbelovend.