VELO

avelo.jpg

Sinds vanochtend ben ik officieel gebruiker van VELO, “de handige fiets van ’t Stad” !

Ik heb momenteel nog wel mijn eigen fiets in de ondergrondse parking van het station in Berchem staan maar die bezorgt me eigenlijk problemen.

’s Morgens is de meest praktische manier om op ’t werk te geraken fietsen van Berchem naar ons kantoor. Maar ’s avonds is het dan weer praktischer om naar Antwerpen-Centraal te rijden, tenminste als ik zeker wil zijn van een deftige zitplaats.

Tweede probleem : als het ’s morgens regent dan neem ik de bus of de tram. Maar als het dan ’s avonds mooi weer is dan rij ik liever met de fiets.

En de “VELO” biedt een oplossing voor al deze problemen. Er is zowel aan Berchem als Antwerpen-Centraal een VELO-station. En op 200m van ’t werk is er ook zo’n station. Nu kan ik dus alle kanten uit. Fiets, bus, tram of zelfs te voet … het maakt allemaal niet uit. En het kost me zelfs niets. Mijn werkgever betaalt de jaarkaart (normaal gezien 35 euro, nu tijdelijk 29 euro) integraal terug. Dat is dus een win-win situatie. Allez, toch bijna want op de tram kan ik nog lezen en dat gaat op de fiets iets moeilijker Knipogen

Akkoord, de fietskes zien er een beetje belachelijk uit maar ze bollen wel goed en brengen me waarheen ik wil. Tenminste, als er zijn want toen ik deze avond na ’t werk een fiets wou nemen, weliswaar niet aan mijn “normale” station, was dat specifieke station leeg … Ik heb dan maar de tram genomen.

 

velo.jpg