Treinen en lezen

fietsdag.jpgOok gelezen in de krant ?

 

De NMBS was “vergeten” om een veertigtal reizigers (al spreken andere bronnen van 80 reizigers) te evacueren uit een gestrande trein in Nijlen. Die mensen hebben dus meer dan 3 uur stil gestaan ! Plezant is anders.

 

Nu maak ik zelf niet om een paar minuten vertraging omdat me dat de kans geeft om iets langer te lezen maar 3u lijkt me nou net iets teveel.

 

Zelf heb ik geen vertragingen gehad vandaag maar toch wel meer gelezen dan om andere treindagen. Ik ben mijn werkdag immers begonnen in Brussel en geëindigd in Antwerpen en dat levert toch al snel 45 minuten extra leesplezier op.

 

Dat gaf me de kans om “Dag van Vergelding” van uit te lezen, na “De dag na morgen”, “Dag van bekentenis” en “Dag van de Samenzwering” het vierde boek dat ik van Allan Folsom gelezen heb. En ze zijn alle vier even spannend geweest. Overmorgen begin ik aan mijn “vijfde dag” : Dag van Ontmaskering.

 

Morgen wordt er namelijk niet met de trein gereden want dan is het “Antwerpen fietsdag”, een dag waarop je, wanneer je met de fiets komt werken, eens kan genieten van een heerlijk ontbijt. Samen met 79 andere collega’s heb ik me daarvoor uiteraard ingeschreven. En het feit dat kan ontbijten terwijl mijn werkuren al lopen heeft daar niets mee te maken.