Witte Kerst ?

Aangezien het merendeel van mijn collega’s volgende week thuis blijft vond ik het wel gepast dat ik vandaag zou thuisblijven.

 

Ondanks het verlof toch goed op tijd opgestaan zodat ik om acht uur al kon beginnen met sneeuwruimen. De afgelopen nacht was er bij ons immers weer een tiental centimeters bijgevallen. Door de strakke wind was dat echter op vele plaatsen opgehoogd tot wel een halve meter. Na een uurtje scheppen had ik toch al enkele kubieke meters sneeuw verplaatst. Ons “voortuintje” is bij deze volledig opgevuld. De rest van de sneeuw is verplaatst naar de tuin achter het huis.

 

DSCN2850.JPG

 

Na het sneeuwruimen heb ik dan een tweetal uurtjes aan sneeuwploegen gedaan met de auto. Vooral bij ons in de straat was het erg gesteld. Voor de rest viel het vrij goed mee. Al was ik wel blij dat ik deze winter voor winterbanden heb gekozen. In tegendeel tot vele mensen, toch zeker die mensen die reageren op artikels van de website van Het Laatste Nieuws, besef ik dat deze banden geen vrijgeleide zijn om roekeloos door de sneeuw te rijden maar het helpt toch.

 

Wat me wel irriteert, om niet te zeggen “ergert” zijn van die mensen die wel de moeite doen om hun autoruiten sneeuwvrij te maken maar de sneeuw op hun dak en op hun kofferdeksel vooraan gewoon laten liggen. Af en toe vliegen er brokken sneeuw van die auto’s en als ze willen afslaan dan zie je dat niet want hun pinkers zijn niet te zien.

 

DSCN2841.JPG

 

Enfin … morgen is het dus Kerstmis en nog wel een witte ook. Alhoewel, aan de Kust ligt dus geen sneeuw meer hè dus een landelijke witte Kerst is het niet. Neen, ik blijf erbij … de laatste echte witte Kerst dateert van het gezegende jaar 1964 toen er op Kerstdag over heel het land een sneeuwlaag van 17cm lag ! En het feit dat ik toen geboren ben heeft daar absoluut niets mee te maken.

 

Iedereen een zalig Kerstfeest gewenst !