Fietsen en wandelen (of was het schaatsen ?)

De auto is mooi thuisgebleven vandaag. Ik vond het echt niet het risico waard om hem voor de acht kilometer naar het station van onder zijn beschermend deken te halen.

 

Ik ben de dag dan ook begonnen met een fietstochtje van 8 km en bij een temperatuur van -6°C en 15cm sneeuw op een laag ijs van 2 centimeter is dat een behoorlijk avontuur.

 

Ik had wel een vrij veel geluk gehad. Eén keer was mijn fiets bijna zonder mij weg. En toen ik aan het station aankwam had ik nog net de tijd om mijn fiets op slot te doen want de trein reed stipt op tijd het station binnen. Eigenlijk was dat dubbel geluk want het bleek de laatste trein te zijn die ochtend die op tijd reed.

 

Ik was dan ook op mijn normaal uur in Antwerpen. De wandeling van ’t station naar ’t werk nam iets meer tijd in beslag dan anders want daar was de toestand echt rampzalig. De voetpaden lagen er heel slecht bij maar de wegen nog slechter. Zelfs de ‘grote” toegangswegen waren ijspistes.

 

Zelfs de expeditie terug naar huis ging vrijwel rimpelloos. Hopelijk gaat het morgen even goed.

 

DSCN2824.JPG

DSCN2833.JPG