Stripbeurs Gent

-5°C ! Dat gaf de thermometer van mijn auto aan toen ik vanochtend rond half acht naar het station van Herentals vertrok. Het duurde wel even eer ik kon vertrekken want de ruiten waren zelfs langs binnen aangevroren.

 

In Herentals moeste ik gelukkig niet lang wachten op de trein naar Antwerpen en ook in Antwerpen moest ik niet lang wachten op de trein naar Gent. Doel van de reis : de Gentse stripbeurs. Onderweg naar Gent trouwens geleerd dat sommige viervoeters zich op de trein veel beter gedragen van vele tweevoeters.

 

DSCN2823.JPG

 

Een koppel was onderweg naar Brugge of Oostende samen met hun boxer en hun teckel. De boxer zat duidelijk te genieten van het landschap, de teckel deed liever een dutje. Maar ze waren wel braaf en dat kon van de kinderen op de terugreis niet gezegd worden.

 

De stripbeurs zelf was, zoals steeds in Gent, weer een succes. Het is echt één van de beste beurzen in België. Oké, sommige strips die al jaren op mijn lijstje staan zullen er nog wel wat langer blijven staan wegens veel te duur (drie cijfers vóór de komma past niet in mijn budget) maar er zijn wel flink wat koopjes te doen. In april mogen ze me zeker verwachten op de lente-editie want dan brengen ze een eerbetoon aan POM, de geestelijke vader van Piet Pienter en Bert Bibber.stripbeurs.jpg