Boeken en strips

ohee.jpgEen heel weekend gietende regen, op maandag een mooie zonnige dag en wat voor weer het vandaag was weet ik niet want ik zag niets door de mist.

 

Wat ik wel zag vandaag was een pakje in de brievenbus met daarin een stripverhaal dat ruim 10 maanden ouder is dan mezelf. Het is OHEE nr 43 : De geniale Olivier. Dit verhaal is verschenen op 8 februari 1964, kostte toen 5 frank en is echt in perfecte staat. Nu kost het wel 5 euro maar gezien de leeftijd is dat een koopje. Af en toe kan je op Ebay dus echt nog koopjes doen.

 

’t Is ook al weer een tijdje geleden dat ik het nog eens gehad heb over boeken. Want dat wordt er ook nog altijd gedaan. Topper van de laatste weken was het nieuwe boek van één van mijn favoriete schrijvers : Andreas Eschbach. “De Koningsmaffia” is weer een heel realistisch verhaal over verkiezingsfraude met stemcomputers en het begint in Florida in het jaar 2000 tijdens de verkiezingsstrijd tussen Bush en Kerry. Zeker een aanrader om te lezen.

 

Sinds gisteren ben ik nog eens aan een non-fictie verhaal begonnen : “Mensenjacht” van James L. Swanson. Dit boek gaat over de klopjacht op John Wilkes Booth, de man die Abraham Lincoln heeft vermoord. Het is non-fictie maar leest als fictie.