Laatste inhaalbeweging

Onder een straalblauwe hemel vertrok ik om 9u richting Hull. Ik zou via de Scenic Route terug naar huis rijden en onderweg stoppen in Whitby.

UK2010 608

De plaatselijke abdij had ik al wel eens bezocht maar toen was het weer iets minder. Deze keer was het wel schitterend weer. Het enige nadeel was wel dat er samen met mij twee schoolbussen aankwamen maar gelukkig hadden de leraressen ze behoorlijk onder controle.

UK2010 592
 

Na het bezoekje aan de abdij heb ik dan de route langs de kust doorheen de North York Moors naar Hull gevolgd. In Hull was er even verwarring omdat de incheck niet op de vertrouwde plaats gebeurde.

Wat ondertussen wel vertrouwd lijkt te worden is het uit de rij worden geroepen voor een extra controle. Deze keer was het een Security Check. Ik denk wel dat het gewoon was om me te pesten want een echte check kan ik het niet noemen. Terwijl één man met een spiegel onder mijn auto keek (alsof ik daar iemand zou verbergen) werd er één van mijn rugzakken door de scanner gehaald.

Stipt 18u15 waren we los van de kade. Blijkbaar was dit vroege vertrek nodig omdat we anders door watergebrek in de Humber tot 22u zouden moeten wachten voor we konden uitvaren. Het eerste uur van de vaart was trouwens heel ruw. Eens we op volle zee waren was het terug rustiger maar toen kregen we omstreeks 21u plots een alarm en moest iedereen verzamelen op zijn Assembly Station. Blijkbaar kwam er rook uit de schoorsteen (wat mij wel vrij logisch lijkt) maar deze keer was de rook dus het gevolg van een kleine brand. Na een uurtje werd het alarm opgeheven en hebben we onze reis probleemloos kunnen verderzetten.

UK2010 583

Nog enkele cijfers van de reis :

 • 2.900 km gereden
 • gemiddeld verbruik 4,3 liter per 100 km
 • 22 kastelen, abdijen, huizen en kathedralen bezocht
 • 1.300 foto’s genomen
 • 3 boeken gelezen
  • De koning van Luxor – Philipp Vandenberg (goed)
  • Het geheim van Hatsjepsoet – Philipp Vandenberg (minder goed)
  • Magus (De Broederschap) – Arno Strobel (heel goed)