Dieren en muziek

Gisteren nog eens een dagje recup genomen maar echt uitgerust ben ik niet, integendeel zelfs.

In de vroege namiddag samen met mijn moeder naar Antwerpen vertrokken. ’s Avonds moesten we immers naar de Lotto Arena maar het weer was zo goed dat we er maar een (halve) daguitstap van hebben gemaakt.

En wat kan je beter doen op een zonnige dinsdagnamiddag dan naar de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen gaan, beter bekend als de dierentuin of de “zollogie” ? Het was voor ons beiden een eeuwigheid geleden dat daar nog waren binnengeweest. We hadden trouwens geen beter moment kunnen kiezen. Het was er extreem rustig.

IMG_1163

Na een paar uur bij de diertjes te hebben doorgebracht zijn we dan naar de Lotto Arena gegaan. Daar werd namelijk het Frühlungsfest der Volksmusik met Florian Silbereisen georganiseerd (nog een nieuwjaarsgeschenk voor mijn moeder). En of je nu fan bent van die muziek of niet, die Duitse shows zijn gewoon “af” en je krijgt nog waar voor je geld ook : meer dan 3uu show.

DSCN1775
 

Je mag je trouwens niet laten misleiden door de term “Volksmusik”. Dat zijn niet altijd mannen in korte lederen broeken, al komt dat er ook al wel eens bij. Er zijn ook regelmatig stevige stukjes folkrock te horen. Deze keer was er ook een harmonicaspeler bij die een heel mooie versie van The Lonley Sheperd van George Zamphir bracht (filmfans kennen die melodie wel uit Kill Bill)

Om het origineel te beluisteren :