Weekend (dag 1)

Net als vorig weekend is ook dit weekend weer goed gevuld.

Vanochtend om acht uur was ik al onderweg naar Rotterdam om de laatste Roparun teambijeenkomst bij te wonen. Het is nu al het derde jaar op rij dat ik die bijeenkomsten in Rotterdam volg dus echt veel nieuws valt er niet te rapen maar toch is het altijd nuttig om nog eens op bepaalde feiten te worden gewezen. En je moet ze wel bijwonen want vandaag werden bijvoorbeeld de autostickers uitgereikt en zonder stickers geen Roparun.

Toen ik in Rotterdam vertrok was het al namiddag. Onderweg naar huis ben ik dan nog gestopt bij mijn fietsenmaker, Rijwielen Hermans in Westmalle. Klinkt misschien gek dat ik een fietsenwinkel op 17 km van mijn thuis ga zoeken maar daar is een goede reden voor. Hij is het type fietsenmaker die niet doet wat je vraagt maar doet wat nodig is. Ik bedoel maar dat hij zijn klanten niet nodeloos in de kosten jaagt. En dan blijf je als klant terugkomen hè. Ik koop er in ieder geval al jaren mijn fietsen. ’t Kan zijn dat ik ze elders goedkoper kan krijgen maar goede service is onbetaalbaar.

Vandaag ging ik vooral mijn trouwe Oxford Greenland afhalen. Die heeft, met de Roparun in het vooruitzicht, nog een flinke onderhoudsbeurt gekregen. Daarnaast heb ik ook een nieuwe (vouw)fiets gekocht. Dat was ik al geruime tijd van plan en die ECO-cheques moeten toch ook op. Het is wel een fiets van een mij onbekend merk (OYAMA) maar als mijn fietsenmaker zegt dat het een goede fiets is, dan geloof ik hem.

blog 004

 

blog 005