Een kwart eeuw …

Hij is voorbij … de jubileumdag.

Het was eigenlijk een dag waar ik met gemengde gevoelens naar uitkeek. Langs de ene kant is het natuurlijk wel iets speciaals … 25 jaar bij dezelfde werkgever werken doe je niet elke dag. En in mijn geval is het dan ook nog de enige werkgever want het was in 1985 de eerste die blijkbaar wat in mij zag. Langs de andere kant ben ik meer de “stille kracht achter de schermen” en sta ik niet graag in het centrum van de belangstelling.

Gisterenavond was ik er nog vrij gerust is. Ik was, samen met collega Bart, de laatste om naar huis te gaan dus mijn bureau versieren en dergelijke zat er waarschijnlijk niet in. En ’s ochtends ben ik de eerste om binnen te komen dus daar konden ze me ook niet verrassen. Maar dat was even anders. De heren van ons team, Gunter en Bart, zijn achter mijn rug terug naar binnen geslopen en hebben alle registers open getrokken. En ik moet eerlijk zijn … het was prachtig versierd.

jubileum 003

Maar daarmee was ik er natuurlijk nog niet. Vanaf 9u kreeg ik om het uur (aangegeven door een keukenwekker) een ludiek cadeautje. Elk cadeautje had echt iets met mijn hobby’s, gewoontes of favorietjes te maken. Het begon met een doosje English Breakfast tea, uiteraard een verwijzing naar mijn favoriete vakantiebestemming en het feit dat ik altijd thee drink. Daarna volgde een “zwaantje”, mijn favoriete gebakje. Passeerden ook nog de revue : een blikje Coca Cola Light Lemon (favoriete drankje), een doosje Royco Minute Soup met een doosje toastjes (heb ik altijd een voorraad van in mijn bureau zitten), twee stripverhalen (uiteraard) en een ingekaderde foto van een Shelby Mustang GT500 (mijn droomwagen). Heel leuk gevonden van de collega’s en heel plezant.

Tegen half vijf trok ik dan naar ons restaurant waar de receptie zou doorgaan. De hapjes, snacks, wijn en fruitsap had ik geregeld via de keuken en Bientje (de kokkin) had er echt werk van gemaakt. Het stond er vol met fantastisch mooie en lekkere hapjes. En vanaf half vijf begonnen de gasten dan binnen te sijpelen. Nog even een moeilijk moment toen mijn manager met haar speech begon maar het werd een heel kort overzichtje van de carrière en een paar anekdotes. Daarna volgden de cadeautjes die ze echt heel goed gekozen hadden. Van de teamcollega’s een aankoopbon van Runners Service Labs en van de andere collega’s een reischeque van Carlson Wagon Lits, mijn reisbureau. Iets later kwamen dan de ex-collega’s van ING aan en zij gaven me dan nog een aankoopbon van Beo Stripwinkel.

Het was wel druk in het restaurant want aan de andere kant was het “patteekesdag” voor de gepensioneerden. Eens om de zoveel tijd organiseert de Personeelsclub een namiddag waar werknemers op rus kunnen samenkomen om herinneringen op te halen en een patteeke te eten. Ook de man die mij destijds heeft aangenomen was er dus dat was een meevaller.

Het was zeven uur toen we alles opgeruimd hadden en ik terug naar huis kon. Al bij al was het een heel aangename en geslaagde dag. Ik wil de collega’s hier dan ook van harte voor bedanken. En nu kan ik genieten van een weekje verlof.

Een gedachte over “Een kwart eeuw …

 1. Braem Gunter maart 24, 2010 / 9:44 pm

  Luc,
  Dat versieren was met heeeeeel veeeeeel plezier gedaan. Ik ben blij dat je van je dag hebt genoten.

  Geniet nog van uw verlof en tot op den bureau.

  Groeten Gunter

  Like

Reacties zijn gesloten.