Boxing Day

boxTweede Kerstdag, in de Engelstalige wereld ook wel Boxing Day genoemd.

Dat betekent dus dat er weer een Kerstmis voorbij is en voor mezelf dat er weeral een jaartje bij is gekomen. Nu vinden sommige mensen dat bijzonder, een verjaardag hebben op 25 december maar eigenlijk is het dat niet. In mijn familie alleen al zijn er, buiten mezelf, nog 4 anderen die met Kerstmis verjaren (een tante, een neef, een “aangetrouwde” neef en een achternicht). Ook op ’t werk ben ik niet alleen want daar heb ik nog minstens één collega die op dezelfde dag verjaart.

En er zijn ook wel beroemdheden geboren op Kerstmis : Isaac Newton (wetenschapper), Charles Pathé (cinema pionier), Anwar Al Sadat (president Egypte), Muhammad Ali Jinnah (stichter van Pakistan), Conrad Hilton (van de hotels), Little Richard (zanger), Humphrey Bogart (acteur), Lew Grade (film producer), Sissy Spacek (actrice), Annie Lennox (zangeres), Shane McGowen (zanger), Alannah Myles (zangeres), Helena Christensen (model)

Zo bijzonder is het dus niet. De Kerstdag werd trouwens heel rustig doorgebracht. Zo rond de middag naar de Wok Villa in Zandhoven gereden en daar een kleine drie uurtjes genoten van de ene Chinese maaltijd na de andere. Normaal gezien moet een jarige daar niet betalen maar dat telde toch wel niet op Kerstmis zeker. Maar als compensatie kreeg ik wel een hele mooi Chinese theeset als geschenk (de Roparun kan er maar blij mee zijn).

Ze zeggen trouwens dat het voor het eerst sinds 1986 een “witte” Kerst was maar daar ben ik het niet mee eens. 1cm sneeuw in Ukkel maakt het geen witte Kerst. Ook die paar centimeter van 1986 tellen eigenlijk niet mee. Neen, de laatste echte witte Kerst was in 1964 ! Het is beginnen sneeuwen toen mijn moeder iets na middernacht naar het moederhuis vertrok en toen mijn vader enkele uren later terug reed lag er 17 cm sneeuw ! DAT is pas een witte Kerst.

Vandaag dan naar Antwerpen gereden en een bezoekje aan mijn stripwinkel en aan de FNAC gebracht. In de eerste winkel de nieuwe verhalen van Kiekeboe, Blake & Mortimer en Agent 323 gekocht en uit de oude doos nog de Lotgevallen van Jef Neus door Jef Nys gekocht. In de FNAC heb ik dan al mijn kadocheques (van ’t werk en van de verjaardag) besteed aan alle afleveringen van Monty Python’s Flying Circus (4 dubbel DVD’s) en van Foyle’s War (19 DVD’s) en om de boel compleet te maken heb ik ook nog “Droog” van Philippe Geubels gekocht.

Een gedachte over “Boxing Day

  1. Ruthje december 27, 2009 / 8:51 am

    proficiat met je verjaardag!! ik kan me wel inbeelden dat er leukere dagen zijn om op te verjaren, zeker als je al met 4 in dezelfde familie bent! (maakt jullie toch ook wel een speciale familie hé ;-))
    geniet nog van de feestdagen!!

    Like

Reacties zijn gesloten.