10 km afzien

windAfzien. Dat heb ik deze namiddag gedaan. Nadat James Bond met de hulp van Pussy Galore de goudvoorraad van Fort Knox had gered en daarbij Goldfinger en OddJob had verslagen heb ik mijn loopschoenen aangetrokken. Verder was het moeilijk kiezen : lopen met of zonder windjack. Dat er wind stond was vrij duidelijk. Maar het was ook warm. Hoedanook, ik heb het toch maar aangedaan.

Opzet was om minstens een uur te lopen maar hopelijk zouden het 15 minuten meer worden.

De start ging vrij vlotjes met vijf kilometer op een goeie 31 minuten. Van de wind had ik tot dan weinig last. Ik had al spijt dat ik mijn windjack had aangedaan. Maar toen nam ik een bocht naar links, kwam ik tussen de open velden terecht en … had ik de wind recht in het aangezicht. En gedurende een dikke twee kilometer geen huis of boom in de buurt die me enigszins tegen de wind kon beschermen.

Tot overmaat van ramp moet ik ergens op de stoptoets van de Garmin geduwd hebben want ondanks het feit dat steeds dichterbij het centrum kwam bleef de teller op 34 minuten staan. Ik wist dus enkel bij benadering hoe lang ik onderweg was.

De laatste paar kilometer waren een verschrikking. Nog altijd die wind en de benen die steeds meer van zich lieten voelen. Na 1u06 stond ik dan terug voor de deur.

Via www.afstandmeten.nl heb ik dan berekend dat ik op die tijd iets meer dan 10 km heb gedaan wat toch wel een beetje tegenvalt maar met die wind zat er niet meer in vandaag. Als ik op tijd uit bed geraak morgen dan ga ik vermoedelijk nog wel een vijftal kilometer doen.

Een gedachte over “10 km afzien

  1. Carientje juli 18, 2009 / 10:42 pm

    That’s the spirit se!

    Like

Reacties zijn gesloten.